Glideflugt

Glideflugt
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771416497
Udgivet:
30. januar 2015
Sprog:

Der findes to helte i den 14-årige Gieles’ verden: ornitologen Christian Moullec og flykaptajnen Sully. Den ene er mester i at opdrætte gæs, den anden i at nødlande fly. Gieles bor selv lige op ad en lufthavn, hvor hans far er ansat til at holde landingsbanen fri for gæs og andre fugle. Gieles’ mor er mere optaget af at redde børn i Afrika, end hun er af at være mor for sin søn. Men Gieles har lagt en plan, der skal få hende til at blive hjemme hos ham. Planen er dog ikke uden forhindringer. Den kræver mod og præcision – og ikke mindst timer og atter timer af træning.

Men så møder Gieles Meike og Super Waling.

Det bliver skæbnesvangre møder, som vender op og ned på den unge Gieles’ tilværelse, der udvider hans horisonter og viser ham nye sider af livet. Glideflugt er en særdeles velskrevet roman om venskab, afsavn og kærlighed. Om opmærksomhed og mangel på samme. Om uventede rollemodeller og uafrystelige oplevelser.

Romanen giver et overbevisende billede af en teenagers glæder og kvaler set gennem den 14-årige Gieles’ øjne. Det er en morsom og rørende roman fuld af overskud og energi. Glideflugt er Anne-Gine Goemans (f. 1971) første udgivelse på dansk. Romanen var nomineret til Dioraphte Youth Literature Prize i 2012. Anne-Gine Goemans er uddannet journalist og underviser i journalistik på Hogeschool Utrecht. Hun debuterede i 2008 med romanen Ziekzoekers (ikke oversat til dansk), som vandt Anton Wachterprijs for årets bedste debut.

Der kom hver morgen en bil og hentede min far ind til sit job i Indre København. FORBEREDELSE: Løbecykler, cykler, sæbebobler, afmærknings bånd, kegler, ringe eller hvad I ellers har… Brug fantasien. Den gamle Paradisgade og ”Øst. Ca. FORBEREDELSE: Løbecykler, cykler, sæbebobler, afmærknings bånd, kegler, ringe eller hvad I ellers har… Brug fantasien. Forlag: Basilisk Udgivet: 2003. Fuglene udgør klassen Aves, der indeholder 9. halvdelen er ynglefugle, mens resten er træk.