1900 Til bords

1900 Til bords
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788797040607
Udgivet:
27. marts 2018
Sprog:

1900 Til bords Det originale danske landkøkkenRibs- og hindbærsyltetøj på nybagte boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om den bedste leverpostej.

Festmiddage med romfromage.

Duften af natmad, når du kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord.

Det stod i Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.Det var dansk mad, fra før vi helt havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier.

Lavet af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig. Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors.

Et samlet tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970. Velkommen til min families danske landkøkken.

De som velger å holde mer uvanlige bryllup kan velge andre antrekk som passer til anledningen. Hans Gjedsted. Jensen. oktober 1900 i München i Tyskland, død 23. Jensens Bøfhus. Historien om to familier i en provinsby var oprindeligt tiltænkt en roman, som Lise Nørgaard ikke kunne finde tid til at færdiggøre. Bruden stiller i selskapstøy, nasjonaldrakt eller hvit brudekjole. Bruden stiller i selskapstøy, nasjonaldrakt eller hvit brudekjole. I kristen tradisjon kom fredagen til å bli oppfattet som uheldig fordi Jesus fikk sin død på korset på langfredag.