Kapitalismens ansigter

Kapitalismens ansigter
ISBN:
9788788663822
Kategori:
Udgivet:
1. september 2012
Sprog:

Kapitalismen har mange konkrete, menneskelige ansigter: Bill og Melinda Gates’ smilende ansigter som kontrafej for en svulmende filantro-kapitalisme.

Pakistanske drengeansigter i en sweatshop som udtryk for kapitalismens globale ulighed. Billedet af desperate investment-bankere med svedpletter under armhulerne som ansigt for en finanskapitalisme, der er på vej i global krise med truende følger for os alle. Økonomien er noget, der vedrører os alle. I de senere år ofte som en slags trussel, vi skal værne os imod. Vi har en “globalisering, der banker på døren eller en “finanskrise, der får skylden for fyringsrunder, økonomiske underskud og politiske stramninger. Vi hører altså, at økonomien er i krise. Krisen udlægges imidlertid ofte som et midlertidigt problem, som kan fixes, hvis vi handler klogt og indsigtsfuldt – f.

eks. ved at holde hånden under de mest centrale økonomiske aktører. I denne bog har vi bedt en række forskere om at forholde sig til, hvor dybt ned i grundstrukturerne økonomien er udfordret. Står vi på tærsklen til en ny økonomisk samfundsorden, eller vil den kapitalistisk orienterede økonomi tilpasse sig de nye forhold? Dette gøres dels ved at undersøge, hvordan kapitalismen tager sig forskelligt ud rundt omkring i verden, dels ved at diskutere kapitalismens forskellige, historiske former samt de nyeste og gryende former og dels ved i den afsluttende del at give et bud på kapitalismens kommende former og udfordringer.

Generelt Eli Benneweis; Diana Benneweis; Nelly Jane Benneweis; Sonny og Manfred Benneweis TJERNOBYL-HERBARIET 'Atmosfæren, luften, vandet, jorden, planterne, dyrene, menneskene – alt virkede til at være præcist som dagen før, … Danserne Julia Giertz og Marie Topp introducerer det helt nye værk, Liaisons, deres tankerne bag den samlede serie og de taler om deres kontinuerlige samarbejde. Krafts samling. Den franske revolution - 1789 »La liberté ou la mort« Indhold på denne side: Den franske revolution - 1789 * * Fra den borgerlige til den proletariske Revolution * * Den store franske Revolutions Betydning for Eftertiden Realisme og naturalisme bruges ofte i flæng, og det er ikke altid lige let at definere et kunstværk som værende det ene eller det andet. Krafts samling.

Anmeldelser Arena; Arli; Benneweis. Indledning C. Indledning C. P. Den franske revolution - 1789 »La liberté ou la mort« Indhold på denne side: Den franske revolution - 1789 * * Fra den borgerlige til den proletariske Revolution * * Den store franske Revolutions Betydning for Eftertiden Realisme og naturalisme bruges ofte i flæng, og det er ikke altid lige let at definere et kunstværk som værende det ene eller det andet. P.

Anmeldelser Arena; Arli; Benneweis.