Børn på flugt

Børn på flugt
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771707861
Udgivet:
8. juni 2016
Sprog:

Tænk hvis din hverdag pludselig blev vendt fuldstændigt på hovedet, og dit hjem ikke længere var dit hjem. Tænk hvis du måtte pakke en taske, kun med plads til lidt tøj, en tandbørste og minderne fra en svunden tid. Tænk hvis du måtte begive dig ud i verden uden andet end dit barnemod og dit overlevelsesinstinkt? Tænk hvis du var på flugt. Hvert år dukker omkring 300 uledsagede flygtningebørn op ved Danmarks grænser. Mens de venter på at få behandlet deres asylansøgning, begynder de et helt nyt liv, i et fremmed land.

12 danske teenagepiger har på baggrund af deres møde med netop ankomne uledsagede unge flygtninge skrevet 12 noveller om flygtninge – i børnehøjde. Læs de ærlige og aktuelle historier, der alle vandt en skrivekonkurrence med temaet Børn på Flugt. Denne novellesamling er blevet til i samarbejde med Dansk Røde Kors, Foreningen Alverdens Børn/Verdenskulturcentret i København, Movellas og selvudgivelsesplatformen BoD. Historierne er enten fiktion eller bygger på de unges egne erfaringer.

De har brug for din hjælp. Støt Røde Kors' arbejde i Syrien nu. 200 børn kom til Bangladesh alene. Derfor forsøger vi, så godt vi kan, at inspirere både lærere og elever til at … Her finder du nyheder fra DR og alle vores TV og Radio kanaler live og on demand - når du har lyst. 1930. Sammen med den følgende film Olsen-banden over alle bjerge danner filmen én samlet historie med en længde på cirka tre timer. 000 mennesker, der er tvunget på flugt fra rædslerne i Myanmar. Muna måtte flygte. Sammen med den følgende film Olsen-banden over alle bjerge danner filmen én samlet historie med en længde på cirka tre timer.