KENDER DU DANSKERNES KOLONIER - Tranquebar - Guldkysten - Dansk Vestindien

KENDER DU DANSKERNES KOLONIER - Tranquebar - Guldkysten - Dansk Vestindien
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788793464186
Kategori:
Udgivet:
5. juli 2016
Sprog:

Vi møder tre børn, som bor i de tre danske kolonier i dag: Tanquebar i Indien, Guldkysten i Afrika og Tranquebar i Indien.

De fortæller historien om Danmark som kolonimagt.

Christian den 4. havde store ambitioner om at få sig et kolonirige, som portugiserne og hollænderne - for at være med i den indbringende krydderihandel. Han udsendte en flåde på tre skibe, som skulle indtage øen Ceylon (Sri Lanka), det viste sig, at kongerne var langt, rigere og mægtigere end danskerne, men det endte med at de fik det lille fiskerleje på de indiske fast land - Tranquebar til leje 1624. Danmark havde kolonien til 1845, hvor den blev solgt for et mindre beløb til englænderne.Danmark ville også være med i den indbringende sukkerhandel.

De indtog kolonien Guldkysten 1658 for at handle slaver, som blev sendt til den anden koloni Dansk Vestindien i Caribien for at dyrke sukker og tobak. De besatte 1658 Sankt Thomas og fik siden Sankt Croix og Sankt John (Jan). Guldkysten blev overgivet til englænderne 1850. Dansk Vestindien blev solgt til USA i 1917 - og hedder nu US Virgin Islands (USA´s Jomfruøer - også kaldet American Paradise). Kolonierne var ikke store, men handlen medvirkede til at gøre København til centrum for koloni-handlen i Norden. Mange danskere havde aktier i de store kompagnier. Palle Petersen har skrevet over 100 bøger, blandt andet fra kolonierne: DANSKERNES SLAVER og SLAVERNES BØRN - begge som e-bøger.

Desuden romanen: DANSK KOLONI I INDIELAND - Christian den 4. og Tranquebar. PP har selv rejst i kolonierne og indsamlet materialet. Der er flere bøger i PPs serie KENDER DU ...: iSLAND, GRØNLAND og FÆRØERNE. Læs også den mere omfattende bog om kolonierne: HER ER HISTORIEN - DANSKERNE OG KOLONIERNE - alle også som e-bøger.

PP har modtaget flere priser for sine bøger, bla. Børnebogsprisen, Danmarks skolebibliotekerns pris og Årets Fofatter - se: Kraks blå bog, http://pallepetersen.mono.net

De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da. De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da. De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da. De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da. De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da. De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da.

De tidligste omtaler af dansk landstigning i England er i den angelsachsiske krønike, henholdsvis i 787, hvor tre skibe med normanner ankom til England, og 793, da.