Præstens julegilde

Præstens julegilde
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788711834824
Udgivet:
7. november 2017
Sprog:

Jørgen Falk Rønne præsenterer i Præstens julegilde læseren for 11 små fortællinger der som forfatteren selv skriver i sit forord, alle er skrevet for at sprede "glæde og uskyldig morsomhed". Med lige dele lune og sprælsk morskab, drager Falk Rønne læseren ind i historier som i "Kærlighedens veje" hvor en gruppe unge mænd ender i dametøj, i et forsøg på at give en lærestreg til en af deres venner, efter denne er blevet en tand for vigtig af sig på grund af hans succes hos pigerne, til den rørende fortælling om gamle Anders, der i "Det gule hus" passer en paradisisk have blandt Vestjyllands klitter. Der er genopdagelse af ungdommens kærlighed og skuffe fuld af penge i "Det gamle chatol" og en uventet julegæst gør juledagene noget mere morsomme i "Præsten julegilde" – alt sammen fortalt med sikker pen af forfatteren. Jørgen Falk Rønne (f. 1865) præst og forfatter. Sognepræst i Sandoy på Færøerne i seks år. Blev så betaget af landskabet og dets folk, at han debuterede i 1900 først med Færøerne, en saglig skildring af befolkningen, og dernæst med En modig pige, en novellesamling der i dag regnes blandt hans bedste. Senere fulgte en lang række romaner og fortællinger ofte med motiver fra Færøerne.

Hans bøger vandt stor popularitet på grund af deres underholdende fortællinger og gode humør, og næsten alle blev genoptrykt i flere oplag.

Var man ikke flink over for nissen, så hed det sig at så begyndte han at drille, men. Var man ikke flink over for nissen, så hed det sig at så begyndte han at drille, men. Var man ikke flink over for nissen, så hed det sig at så begyndte han at drille, men. På hver en gård findes der en nisse, og nissen havde man meget respekt for. På hver en gård findes der en nisse, og nissen havde man meget respekt for. På hver en gård findes der en nisse, og nissen havde man meget respekt for. På hver en gård findes der en nisse, og nissen havde man meget respekt for. Var man ikke flink over for nissen, så hed det sig at så begyndte han at drille, men. På hver en gård findes der en nisse, og nissen havde man meget respekt for.