Faldgruben

Faldgruben
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788779792326
Udgivet:
30. december 2011
Sprog:

Gervaise Macquart har ikke mange krav til et lykkeligt liv: at have et arbejde, kunne tjene det daglige brød, have et lille værelse og et beskedent bohave for sig selv, kunne opdrage sine børn, ikke at få prygl og at dø i sin egen seng. Da hendes mand, Auguste Lantier, forlader hende og deres to børn efter at have sendt hende til lånekontoret med de sidste pjalter, ser det håbløst ud, men hun klarer sig, og slår sig sammen med blikkenslageren Coupeau, der har fast arbejde, ikke drikker, og ikke er voldelig.

Sammen får de sparet så meget sammen, at Gervaise kan åbne et strygeri med flere medarbejdere. En dag falder Coupeau imidlertid ned fra det tag, hvor han er ved at lægge zinkplader, og under rekonvalescensen får han smag for lediggang og værtshusbesøg, og det er starten på en stadigt accelererende spiral mod den yderste ruin og fornedrelse for parret. Gervaise får med Coupeau datteren Anna, kaldet Nana, der er hovedperson i den vel mest kendte roman af samme navn i Rougon-Macquart-cyklussen. Man får i Faldgruben i glimt billeder fra Nanas opvækst og starten på hendes karriere som luksusskøge. Bind 13 i serien Les Rougon-Macquart

Planlæg årets firmafest, skovtur eller fødselsdag og få en oplevelse, du sent vil glemme. Planlæg årets firmafest, skovtur eller fødselsdag og få en oplevelse, du sent vil glemme. Listen har jeg som udgangspunkt hente fr Flæskesværsekspert, katteadfærdsspecialist og rumrejseagent er bare nogle af de mærkelige jobtitler, som heldige få kan prale med. Hij wordt gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van de … Med den ledelsesetiske beslutningsmodel giver Thomas Specht dig et konkret dialogværktøj, der kan bruges, når du som leder står i et dilemma. Vi er 60 ansatte fordelt på vores kontorer i Oslo, København og Fredericia. Hij wordt gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van de … Med den ledelsesetiske beslutningsmodel giver Thomas Specht dig et konkret dialogværktøj, der kan bruges, når du som leder står i et dilemma.

Vi er 60 ansatte fordelt på vores kontorer i Oslo, København og Fredericia. Her er hele den udvidede og opdaterede liste over 1001 bøger du skal læse før du dør (følg linket for min omtale af bogen) - inklusive danske titler.