Alle tiders landskab

Alle tiders landskab
ISBN:
9788799811519
Kategori:
Udgivet:
20. januar 2017
Sprog:

Landskabet ved Moesgaard er et ganske enestående eksempel på et velbevaret østjysk herregårdslandskab fra tiden omkring 1700-tallet. Samtidig rummer landskabet usædvanlig mange og velbevarede spor, som vidner om særdeles forskelligartet udnyttelse af området fra oldtid til nutid. Med den nye museumsbygning blev landskabet tilført et moderne indslag, som har åbnet for helt nye oplevelsesmuligheder. Det er muligheder, der tager afsæt i stedets egne kvaliteter, men som også giver kant til det gamle landskab. Dette samlede kulturhistoriske tæppe af ALLE TIDERS landskaber danner i dag klangbund for museet og bidrager, som et af de få steder i Danmark, til, at man som besøgende får en totaloplevelse, hvor museumsformidlingen ikke udelukkende begrænser sig til bygningens udstillingsgenstande løsrevet fra tid og sted, men også er til stede mere eller mindre present on-site – i landskabet. Ud over at være et fortællende museumslandskab er Moesgaard et yndet udflugtsmål: Byens borgere cykler og vandrer i skovene, holder picnic i det grønne, tænder bål og bader ved stranden. Moesgaard er et fritidslandskab for en hel by; det er en herlig smeltedigel for alle kulturer og folk i alle aldre, og er derfor et forbilledligt kulturhistorisk og demokratisk landskab – et ALLE TIDERS LANDSKAB – vi både kan lære af, og som det i fremtiden er vigtigt at værne om. Bogens forskellige forfattere bidrager på hver deres måde til at give et indblik i landskabets lange kulturhistorie, herunder Moesgaards livslange forhold til Aarhus By, og hele processen omkring den nye museumsbygning udfoldes i en samtale mellem Jan Skamby (forhenværende direktør for Moesgaard Museum), Troels Troelsen og Niels Edeltoft (hhv. ansvarlig partner og projekteringsleder fra Henning Larsens Architects) samt landskabsarkitekt Kristine Jensen (indehaver af Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue).

om året. - meld dig ind HER Vi besøger gamle kongebyer med flotte templer, paladser og høje buddha-statuer samt kolonitidsbyer med charmerende huse. Storbritannien Hvis du ønsker kultur, kongehistorie, slotte, de bedste museer og kunstgallerier i verden og noget af verdens bedste natteliv, behøver du. kyst. Oreganolie - Krydderi olien Det første de fleste tænker på, når de hører ordet oregano, er typisk det krydderi, der ender på toppen af deres pizza. Vandretursfolder nr. I 2010 vandt tegnestuen i samarbejde med Poul Ingemann den internationale konkurrence om en ny begravelsesplads i Stockholm.

000 www. Hovedkilder: Sten og blokke, Gyldendal 1985 af Troels V. Vi fik set rigtig meget på kort tid, og det var virkelig alle tiders. Du modtager en mail når din kommune har ændret i en registrering, der ligger helt eller delvist indenfor de arealer du har oprettet abonnement på.