At øve sig i at være menneske

At øve sig i at være menneske
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788741001142
Kategori:
Udgivet:
15. maj 2017
Sprog:

29 prædikener skrevet og holdt af domprovst Jens Torkild Bak, Ribe. Udvalgt af Margrethe Dahlerup Koch og Elof Westergaard Jens Torkild Baks prædikener er vedkommende, indsigtsfulde og fulde af eksistentiel nerve. Det er krævende at lytte til en prædiken af ham. Han inddrager gerne den nyeste viden inden for teologisk, humanistisk og samfundsmæssig tænkning. Evangeliet er for Jens Torkild Bak altid mere end blot modsigelse af verden og menneskelivet. Han gør sig ingen illusioner om verdens beskaffenhed og udvikling, men med hans vægtlægning på, at det personlige gudsforhold er forbundet med personlig myndiggørelse, bliver det enkelte menneske holdt fast på sit ansvar og sine opgaver. Jens Torkild Bak har siden 1993 været domprovst i Ribe, og man mærker i flere af prædikenerne hans lokale forankring og den sans for det historiske, som et liv i Ribe nærer.

De sidste Smil, de hendøende Rester. Om oversættelsen: Oversættelsen fra 1931 er på mange måder bedre end det makværk, der blev udført for vores skattepenge i 1992, selvom. Og ingen troede, at han nogensinde kunne svigte.

Fortiden kan spejle sig i nutiden. Relationslæringspædagogik. Det KAN IKKE LADE SIG GØRE. Min familiehåndbog, der frit skal hjælpe alle danskere til dagligdagens problemer med hus, have, baby, børn og resten af familien - en slags. 30. påskedag / tekst: Joh 20, 1-18. Specielt når det har varet i.