Håbets år

Håbets år
Forfatter:
ISBN:
9788770702294
Udgivet:
24. juni 2011
Sprog:

Håbets år er en historisk roman, der handler om Gertrud Rask, Hans Egede og deres familie. Det er en roman, der rummer både kulturhistorie, religionshistorie, danmarkshistorie og samtidig er en kærlighedshistorie.

Første del af Håbets år omhandler Gertrud Rasks liv (f. 1673) i Kvæfjord i Nordnorge, hvor hun voksede op. Som 33 årig møder Gertrud den 13 år yngre Hans Egede. Romanens anden del starter med familien Egedes ankomst til Håbets Ø, Grønland. Fortællingen om Gertrud og Hans Egede, Grønlands missionær, er fortalt af familiens yngste datter, der fortæller både om familiens liv og forældrenes forhold til grønlænderne. Samtidig med at hun fortæller om sine oplevelser, følger læseren hendes udvikling fra barn til voksen. Petronelle er 5 år i 1721 da familien ankommer til Grønland, og 22 år, da de rejser derfra, Det er på mange måder svært at fastholde familien Egedes mission i Grønland som en succes.

En af myterne om Hans Egede går på, at han var en hård mand, der pryglede grønlænderne og ødelagde deres kultur. Denne myte lever i bedste velgående i Grønland i dag. Myten om Gertrud Rask siger, at hun var kærlig og opofrende, og at hun sled sig op under koppeepidemien i 1933-34, hvor hun, Hans Egede og de voksne børn plejede de syge og døende grønlændere dag og nat.

Håbets år er således en historie om, hvad der driver mennesker til at forfølge en ide, de tror på. Var Hans Egede fantast, besat af en fiks ide, eller et menneske med en passion? Var Gertrud Rask gjort af et særligt stof, siden hun holdt ud og formåede at blive lige så tydelig som sin mand? Håbets år bygger på omfattende research og også på samtaler og diskussioner med historikere fra Danmark, Norge og Grønland, for at få belyst hvad der rørte sig af religiøse, filosofiske og politiske strømninger, mens Gertrud Rask og Hans Egede opholdt sig på Grønland. Linda Lassen, f. 1948, er uddannet lærer og psykolog. Hun boede og researchede på Grønland (Nuuk) i to år (2007–2009) i forbindelse med, at hun skrev Håbets år. Linda Lassen er forfatter til mere end 20 bøger, både til børn og voksne.

For tredje år i træk, har vi holdt friluftsgudstjeneste i Veddum Byskov. For tredje år i træk, har vi holdt friluftsgudstjeneste i Veddum Byskov.

Taleanalyse Præsentation Herunder er optrykt en af de bedst kendte taler, der nogensinde er holdt, nemlig den En kort beskrivelse og karakteristika af de største byer i Israel.

Klovn, artist, musikant, mimer, slange­menneske i en og samme person. 'vores mor døde af Kræft, efter en kamp på 1½ år mors ønske er at i giver penge til bekæmpelse af denne frygtelige sygdom. Pooq og Qiperoq I 1721 etablerede missionæren Hans Egede Håbets Koloni nær det nuvæ- rende. 6. En god biografoplevelse handler ikke kun om filmen. Michael Falch (1985) Det andet land (1986) De vildeste fugle (1988) Håbets hotel (1989) Tossede verden (1990) Stævnemøder (1996) Nye rejsende (1998) Lykkelig.