Fra almisser til velfærd

Fra almisser til velfærd
Forlag:
ISBN:
9788740959208
Kategori:
Udgivet:
13. april 2018
Sprog:

Den danske velfærdsstat udviklede sig i fem banebrydende bølger af reformer fra år 1800 til i dag. Frem til 1849 skete det under enevælden, derefter i folkestyret. Det endte med en universel velfærdsstat, hvor private almisser defineret religiøst i dag efter en lang politisk kamp er erstattet af skattefinansierede offentlige ydelser. Fra begyndelsen af 1900-tallet fik den danske arbejderbevægelse stigende opbakning og Socialdemokratiet dannede regering første gang i 1924. Det blev starten på en lang politisk proces, hvor partiet gik i spidsen for en sikring af det danske demokrati mod angreb fra de politiske yderfløje samt en udvikling af den brede velfærdsstat. Men Socialdemokratiet er løbet tør for politiske visioner om en fortsat udvikling af demokratiet og velfærdet.

Det er endt med en kamp om magten og administration af velfærdsstaten. De rejste en bygning, som de nu piller ned igen. Klassekampen døde, da velfærd blev ideologi.

Fra almisser til velfærd: Sådan lyder overskriften på et foredrag af historiker og forfatter Steen Ole Hedelund Jørgensen. Mobilisering og organisering for en. Mest læste… Akut brug for økonomisk støtte til frigivelsen af Baba Jan; Har Frankrig kurs mod et nyt maj '68. Enhedslisten indgik i november en aftale med uddannelsesminister Søren Pind og Folketingets øvrige partier om en bevillingsform, der ændrer de. Juleleksikon. Det kan det multikulturelle samfund ændre på, skriver. Juleleksikon. Tilbage til forsiden (Hvis du skulle få den ide at printe dette juleleksikon ud, må jeg hellere først advare dig om, at den fylder rigtig.