Nyt harpespil

Nyt harpespil
Forfatter:
ISBN:
9788711730812
Udgivet:
1. september 2017
Sprog:

"Vort liv er et solskær,der viger og flygter mod evighed.Men selv går vi dømteog ramte af dødenmod undergang."Således lyder første strofe af digtet "Vort liv" fra digtsamlingen "Nyt harpespil" af Johannes Wulff. Samlingen er inddelt i fire dele og indeholder tilsammen adskillige dusin digte, der beskæftiger sig med universelle tematikker og problematikker: kærligheden, ungdommen, traditioner, lykke, sorg og døden.Johannes Wulff (1902-1980) var en dansk forfatter, der fik sit litterære romangennembrud med bogen "O, Ungdom!" fra 1929. Hans forfatterskab bestod udover sine romaner af flere digtsamlinger og var kendetegnet ved en forundring over livet, der tangerede en form for naivitet.

Wulff udgav omkring 40 bøger og en lang rækker artikler og kronikker. I løbet af sin forfatterkarriere modtog han blandt andet Carl Møllers legat, H.C. Andersen-mindemedaljon, Georg Brandes legatet og blev i 1977 æresmedlem af Dansk forfatterforening.

Velbjergede og forarmede levede side om side. AAGAARD NIELSEN B. Velbjergede og forarmede levede side om side.

AAGAARD Knud. Man skulle opdrages til lydighed og flid. AAGAARD Svenn Aage Schøler. De fattige skulle ikke mere gemmes væk. Æ ka’ husk da vi var børn Vi sad og kigged’ på akvariefisk Sommetider så tog vi dem op Å vi kværke em Mens æ måne lyste … Pustervig og Fattigvæsnet.