Vi ses deroppe, pb.

Vi ses deroppe, pb.
Forfatter:
ISBN:
9788711442913
Udgivet:
15. september 2015
Sprog:

VI SES DEROPPE er en gribende skæbneberetning om to overlevende soldaters kamp for et værdigt liv i 1920’ernes Paris.

Frankrig, november 1918. Første verdenskrig raser, og rundt om i skyttegravene sidder i titusindvis af bange unge mænd. Kort før våbenhvilen er en realitet, kæmper soldaterkammeraterne Albert Maillard og Édouard Péricourt for deres liv på slagmarken. Mirakuløst overlever begge, men ikke uden mén, og hjemme i Paris må de to soldater sammen hutle sig igennem tilværelsen. Albert har intet at vende tilbage til, og Édouard har vendt sin privilegerede familie ryggen efter utallige operationer og et stigende misbrug af morfin. Drømmen om et bedre liv og et ønske om retfærdighed og hævn får dem til at udtænke et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages. "Den er mageløs, en gallisk moppedreng, tungt underholdende og narrativt kompliceret på den både fascinerende og ikke let fremkommelige franske facon. Så kære læser, orker du kun en fransk roman om året, skal det altså være denne!" - 6 hjerter, Politiken "Hvis man kun måtte vælge at læse én bog blandt de mange udgivelser om Første Verdenskrig, der er udkommet i det forgangne år, anbefales franske Pierre Lemaitres skøre, skarpe og skræmmende roman »Vi ses deroppe«." - 5 stjerner, Berlingske "En vanvittig, rørende, morsom og fascinerende historie – klassisk fransk fortællekunst, når den er bedst." - 5 stjerner, Ekstra Bladet Bogen indeholder som bonus også novellen "En helt" af Pierre Lemaitre. EN HELT Frankrig 1929. Borgmesteren i landsbyen Saint-Sauveur står til at miste sin borgmesterpost. For at sikre sig genvalg og positiv omtale vil han hædre et afdød bysbarn, men det kræver, at kirkegårdsgraveren Joseph Merlin bringer knoglerne hjem fra Ungarn. Mens Merlin modstræbende begiver sig ud på rejsen, planlægger byen en festlig heltebegravelse, men intet bliver som forventet. Omend det bliver uforglemmeligt.

Jeg bor i skovlunde, lidt øst for jylland og lidt tættere på det konglige, hvor hr. Ligefrem glemme de geniale skandinaviske krimier fra vores dejlige norden, kommer vi aldrig til. 2018. “Glem alt om skandinaviske krimier – fransk krimi er det nye sort” – skrev Shortlist magazine, om franske Pierre Lemaitres krimi Alex. 08.

27 januar 2018. Olsen træder op på scenen d. Skrevet af Per Dupont d. Ligefrem glemme de geniale skandinaviske krimier fra vores dejlige norden, kommer vi aldrig til. Olsen træder op på scenen d. 27 januar 2018.