Danmark besat og befriet

Danmark besat og befriet
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788761601612
Kategori:
Udgivet:
17. september 2002
Sprog:

Danmark - besat og befriet - få hele historien om Danmark under besættelsen i ny bog af Peter Frederiksen, som inddrager de nyeste forskningsresultater.

Besættelsen er, som så mange andre brudstykker af Danmarkshistorien, med til at formidle et billede af, hvordan Danmark ser ud i dag og vil udvikle sig i det nye prhundrede/årtusinde. Derfor er der behov for en bog om Danmark under besættelsen, der også medtager nye forskningsresultater. Danmark - besat og befriet belyser optakten til Danmarks besættelse i 1940 med hovedvægten lagt på Danmarks sikkerhedspolitiske forhold til den store nabo i syd. Selve besættelsen beskrives med hovedvægten lagt på en række temaer, der afspejler de seneste års forskning: Tysklandsarbejderne, danskerne på Østfronten, tyskerpigerne, jødeflugten til Sverige og minerydningen på Vestkysten. Disse temaer er beskrevet i 32 skriftlige kilder i form af breve, dagbogsbetegnelser og interviews. I et afsluttende afsnit behandles befrielsen og den udvikling, der førte frem til Danmarks tilslutning til Nato. Danmark - besat og befriet er specielt tilrettelagt for historieundervisningen på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle med interesse for emnet.

Igen i år er jeg gået sammen med Besættelsesmuseet og Kvindemuseet … Dette tyskudstedte kort med ørn og hagekors hørte sammen med det danske kort med foto, så ihændehaveren kunne komme ud og hjem fra nattevagt også i … Find Historier på GulogGratis. april 1940 – dagen efter resten af Danmark. april 1940 – dagen efter resten af Danmark. En bogblog om krimier - med krimitanker, anmeldelser og forfatterinterviews. I alt fire medlemmer af Folketinget vælges i Grønland og på Færøerne Nu kommer vi ind i din stue med spil og med dans i fine toneklang, Besat og befriet. Den tyske besættelse.

april 1940 overskred de tyske tropper grænsen til det neutrale Danmark og landsatte tropper i en række havne. Forsyninger og levemåder: Danmark var selvforsynede med mælk og kød, mens kaffe og andre ting var svære at få fat i, de blev transporteret fra andre lande med … Ingen medlemmer af Folketinget vælges i Grønland og på Færøerne.

verdenskrig. Igen i år er jeg gået sammen med Besættelsesmuseet og Kvindemuseet … Hun fortalte så at vi som straf skulle hænge i sækken resten af dagen og overnatte i sækken, så vi kunne tænke over hvordan det var at være sammen i samme Dette tyskudstedte kort med ørn og hagekors hørte sammen med det danske kort med foto, så ihændehaveren kunne komme ud og hjem fra nattevagt også i …. Hvordan levede man i Danmark under 2.