Lille Markmus

Lille Markmus
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788740600322
Kategori:
Udgivet:
29. december 2014
Sprog:

Om aftenen sad Mor Markmus med sit lille barn i favnen. Hamster, Bæver og Hulepindsvin aede hans lille hånd i et stykke tid. Så trak Lille Markmus vejret dybt og åndede ud i et langt åndedrag. Så langt, at han pustede ilden ud. Det var hans sidste åndedrag … Alt blev mørkt. En lille markmus bliver født. Alle dyrene er glade. På nær Egern.

Han bemærker straks, at der er noget galt. Lille Markmus er syg. Han bliver svagere og svagere.

Bæver, Hamster, Hulepindsvin og Egern bliver hos ham og hans mor. Da Lille Markmus tager sit sidste åndedrag, følger de andre dyr ham til havet for at sige farvel. Lille Markmus er en hjertegribende historie om at miste en nyfødt markmus. Den beskriver ikke blot Lille Markmus’ alt for korte liv, men også hvordan de andre dyr kommer igennem sorgen over at miste ham. Lille Markmus er en fortælling om at miste og om at stå sammen i sorgen. Bogen er skrevet af den belgiske forfatter Annemie Vandaele, som også står bag den gribende børnebog Verdens højeste kamæleon. Alexandra Kervyn har forsynet bogen med skønne illustrationer, som på smukkeste vis understøtter bogens rørende indhold. Fortællingen henvender sig til børn fra fire år og opefter og behandler det abstrakte tema om død og sorg med en rørende ærlighed og lægger op til dialog omkring, hvordan det er at miste en nyfødt.

I halvandet års tid efter Nylunds afrejse var værkstedet uden kunstnerisk formgiver. På halsen har husmåren en bred, hvid halsplet, … Det er helt almindeligt, at der kommer ræve tæt på sommerhuset og man kan godt blive forskrækket, men husk ræven er mere bange for os end vi er for den. Til gengæld arbejdede Krebs intenst med udviklingen af nye glasurer. Miljø- og fødevareministeren afgør, hvilke arter der må jages, og fastsætter jagttiderne. I halvandet års tid efter Nylunds afrejse var værkstedet uden kunstnerisk formgiver.

og marsvin. Udseende Hvis du ser et lille langt dyr, der er rødbrunt på ryggen og hvidt på bugen, så er det måske en brud. Her har en mus lagt en lille pølle midt i maden. Det er en svamp, den har været ved at spise.