Dødsstraffe og henrettelser

Dødsstraffe og henrettelser
Forfatter:
ISBN:
9788711937167
Kategori:
Udgivet:
2. januar 2018
Sprog:

"På én gang træder alle tilbage. Midt i lampens lyskegle – med den sorte maske for ansigtet – sidder han ubevægelig. Pludselig kaster han sig frem i stropperne, og hans halsmuskler bliver stramme som tove."At ende livet i den elektriske stol er en grusom skæbne, der desværre tilfalder det fåtal af menneskeheden, man vurderer, har fortjent lovens strengeste straf. Journalist og forfatter Ole Schierbeck fortæller om henrettelser og dødsstraffe gennem tiden og verden over. Han tager os blandt andet med til dødsgangen i Texas, USA, og fortæller én af historierne fra de 46 danske henrettelser efter den tyske besættelse.Ole Schierbeck (f. 1938) er en dansk journalist, oversætter og forfatter. Han har været journalist for dagbladet Politiken i en lang årrække og står desuden bag flere dokumentariske bøger om kriminalitet.

Omkring årsskiftet 1943-1944 skærpede den tyske besættelsesmagt kampen mod den stigende sabotage og stikkerlikvideringerne. Den såkaldte ”modterror.

Modterror.

Modterror.

Omkring årsskiftet 1943-1944 skærpede den tyske besættelsesmagt kampen mod den stigende sabotage og stikkerlikvideringerne. I tiden før islams fremkomst var området, der nu er Saudi-Arabien, bortset fra enkelte bymæssige handelsbosættelser (som Mekka og Medina) beboet nomadestammer i. Omkring årsskiftet 1943-1944 skærpede den tyske besættelsesmagt kampen mod den stigende sabotage og stikkerlikvideringerne. Den burmesiske besættelse blev dog kortvarig. Den burmesiske besættelse blev dog kortvarig. Modterror. I tiden før islams fremkomst var området, der nu er Saudi-Arabien, bortset fra enkelte bymæssige handelsbosættelser (som Mekka og Medina) beboet nomadestammer i.