Vejen til mellemøsten 2

Vejen til mellemøsten 2
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788799773428
Udgivet:
4. juni 2016
Sprog:

Fra asfaltens cowboys fortællinger i Vejen til Mellemøsten – den sande historie fortsætter vi lige ud af landevejen, med lidt svinkeærinder og andre anekdoter om livet i og uden for førerhuset. Chaufførerne var under Den Kolde Krig udsat for Stasis overvågning, luner og misbrugt til at levere informationer, hvis ikke man havde hår på brystet til at sige fra. Det ensomme liv i førerhuset mellem hjemmet i Danmark og modtageren af stykgods og varer i Mellemøsten har kostet ar på sjælen og mange forhold er bukket under fordi en planlagt tur på 14 dage eller tre uger hurtigt kunne blive til flere måneder hvis uheldet var ude. Uheld kunne også ende i tragedier når en chaufør blev involveret i en ulykke med dødelig udgang. Ordentlig og anstændig politiefterforskning som vi kender det i Danmark, er langt fra det samme når vi kommer nogle hundrede kilometer syd for Gedser. Bogen skildrer bl.a. hvor tæt på en dansk chauffør var på en langvarig fængselsdom, hvis ikke de lige var fordi en tolk fandt nogle vigtige vidner få timer før det afgørende retsmøde. Livet på landevejen og ikke mindst i smattede ventepladser i Tyrkiet er også et liv der fortæller om sammenhold og hjælpsomhed. Hjælpsomheden kendte ingen grænser, når man kaldte på Chevrolet Anders. Uanset hvor i verden en chauffør var strandet, så fandt han stumperne, værktøjet og hoppede ombord i sit lille sportsfly og kom til undsætning så hurtigt som mulig. Disse lange transporter var også på en tid, hvor der hurtigt kunne udbryde sygdomme som man var forskånet for herhjemme, men som krævede både en, to og tre vaccinationer før man kunne koble ud og sætte klampen på speederen. Herhjemme var vaccinationer sat i system via Statens Serum Institut, sydpå var det en lidt anden men meget bureaukratisk opgave. Sidst men ikke mindst har jeg i denne udgave også indsamlet historierne om to legender i branchen: Maren og Jens Henry, der startede deres vognmandsforretning i 1951. Ægteparret har fejret krondiamantbryllup og Jens Harry fejrede sin 90 års fødselsdag 15 marts 2015 på Farsø Hotel.

Ringe ligger i Ringe Sogn, og midt i byen ligger Ringe Kirke. Ud fra dine ønsker planlægger vi enhver detalje. Middelalderen var især en tid, hvor afstraffelse tog en helt ny dimension - i den forkerte retning. – Granatæblet menes at stamme fra Mellemøsten og dyrkes overalt i landene omkring Middelhavet. En verden uden affald: Coca-Cola annoncerer ambitiøst bæredygtigt emballeringsmål.

verdenskrig til slaget ved Dybbøl Mølle, Den kolde krig, Vikingetiden, Romerriget, til historiske personer. Ringe ligger i Ringe Sogn, og midt i byen ligger Ringe Kirke. Guillou har angrebet staten Israel for at føre en apartheidspolitik, som efter hans mening er sammenlignelig med den. Den var oprindeligt en romansk kirke fra 1125, men blev ombygget i gotisk stil i 1600-og 1700-tallet Airplay 2 tilføjer på Playbase, Play:5 og Sonos One. – Granatæblet menes at stamme fra Mellemøsten og dyrkes overalt i landene omkring Middelhavet. Frugten er på størrelse med et stort æble og minder lidt om et.