Det æstetiske interface

Det æstetiske interface
ISBN:
9788776916282
Udgivet:
29. maj 2009
Sprog:

Vi lever i en interfacekultur. Computerens interface er vores adgang til kulturen – dens tekst, dens billeder og dens lyd. Interfacet er ikke blot et værktøj i en arbejdssammenhæng, men en særlig sanseoplevelse. Et æstetisk interface er et interface, hvor oplevelsen af interaktionen selv er i centrum. Det mest dominerende eksempel i interfacekulturen er computerspillet. Denne bog gennemgår computerspillets historie som æstetisk interface fra begyndelsen i 1962 med Spacewar! til aktuelle spil som Metal Gear Solid.

Samtidig rummer den en teoretisk ramme til at forstå computerspillet som æstetisk interface – dets rum og dets sprog – med inddragelse af sproghandlingsteori (Austin og Benveniste) og moderne æstetisk teori (Benjamin, Deleuze og Heidegger). I en tid hvor computerspil ofte kritiseres, fremhæver bogen computerspillets dannelsespotentiale. Bogen indgår desuden i en debat om æstetikkens rolle generelt.

Æstetisk erfaring vedrører ikke kun kunst, men kan heller ikke reduceres til et spørgsmål om ‘flot design’.

Bogen rejser det fundamentale spørgsmål, om der i sanseoplevelsen af det populærkulturelle computerspil ligger mere end skønhed? Bogen er blevet til på baggrund af en ph.d.-afhandling med samme titel, indleveret og forsvaret ved Institut for Informations- og medievidenskab, Aarhus Universitet.

Bestil prøvetur. Den globale verden Hvis man kun måtte beskrive 90erne med ét ord, ville det være: globalisering. I Epplers prisbelønnede grænselandssang fra 1990 hilser vi. a6000 er et fremragende hybridkamera med kvaliteten af et kamera med udskifteligt objektiv og ultrahurtig lukkertid. Interface er verdensførende inden for fremstilling af tæppefliser. I foregående delprojekt er det blevet konstateret, at identitetsdannelse er et selvrefleksivt projekt, hvor individet løbende skal holde en selvbiografi i. I Epplers prisbelønnede grænselandssang fra 1990 hilser vi. I foregående delprojekt er det blevet konstateret, at identitetsdannelse er et selvrefleksivt projekt, hvor individet løbende skal holde en selvbiografi i. Sikkerhedslysgitre og lysbomme i SLC/SLG 440-sortimentet fås nu med integreret grænseflade til bussystemet 'AS - Interface Safety at Work' (AS-i Safety). Analyse af www, websites og computerinterfaces Et af målene med disse afsnit er at opstille et relevant sæt af analysespørgsmål til websites med henblik på.