Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold?

Hvorfor har vi ingen Zlatan i dansk fodbold?
Forlag:
ISBN:
9788778878724
Kategori:
Udgivet:
20. november 2010
Sprog:

Hvorfor taber vi så mange oplagte fodboldtalenter på gulvet?Alle for en! Og en for alle! Det kunne være mantraet i dansk fodbold.

Alle skal være med i spillet, have lige mange boldberøringer, prøve alle positioner etc. Og alle får lige muligheder på og uden for banen – inden for klubbens rammer selvfølgelig … Men det betyder også, at der ikke tages særlige hensyn. F.eks. til de unikke talenter, der har brug for en ny eller anderledes tilgang og træning for at kunne brillere på banen. Vi taber derfor en masse talenter på gulvet! Interessant nok er disse talenter ofte fra etniske minoritetsgrupper – for det er dem, ifølge trænerne og dem selv, der ikke passer ind i rammen og i den særlige kultur, der er dansk fodbold; også selvom de er talentfulde fodboldspillere. Den særlige model for dansk fodbold består af andet end bare fodboldspillet, bl.a. en stærk og solidarisk holdånd og fokus på uddannelse og aktiviteter uden for fodboldbanen. Men der er også en række forudindtagede holdninger, hvor de etniske minoritetsspillere tilskrives en særlig ’etnisk spillestil’, der åbenbart er uforenelig med den danske model. Spørgsmålet er, hvorvidt der er tale om fordomme eller realiteter, og om man kan ændre på det? Og er den danske model så god, som vi tror?

Avocadoer og bananer skyller op på dansk strand: Det ved vi om den mærkværdige hændelse »Ingen vil blive fyret. Vi er først med nyheder, sport og underholdning. Måske var presset fra de to vigtigste pitstop siden vores Formel 1-opstart i 2016 simpelthen for stort. Døgnet rundt. Avocadoer og bananer skyller op på dansk strand: Det ved vi om den mærkværdige hændelse »Ingen vil blive fyret. Avocadoer og bananer skyller op på dansk strand: Det ved vi om den mærkværdige hændelse »Ingen vil blive fyret. Måske var presset fra de to vigtigste pitstop siden vores Formel 1-opstart i 2016 simpelthen for stort. Vi er først med nyheder, sport og underholdning.