Jura i operaens verden

Jura i operaens verden
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788757437959
Kategori:
Udgivet:
15. oktober 2016
Sprog:

Har greven i Figaros Bryllup en juridisk ret til brudens første nat? Kunne Leander i Maskarade være dømt til at indgå ægteskab med hr. Leonards datter, hvis han havde forelsket sig i den forkerte pige? Og hvorfor er dommeren i Jeanned’Arc på Bålet maskeret som et svin? Jura i operaens verden er en grundig og tankevækkende gennemgang af 92 velkendte, såvel som mindre kendte, operaer, der alle har dét til fælles, at de enten behandler et juridisk problem, har en jurist på rollelisten eller indeholder en rets- eller fængselsscene. IndholdsoversigtForordIndledningMandstugten frem for altLandevejsrøvernes korsfarermarchAuch kleine Dinge können uns entzückenNotarer på udgående forretningLe droit du seigneur og andre godsherrelige rettighederDa Don Juan blev meldt til politietFalske notarer og ugyldige giftermålEs sucht der Bruder seine BrüderHerr Advokaten, Herr snue KrabatenTriumfator i retten, udpebet på teatretEt i sidste øjeblik afværget justitsmordFredsdommeren og genfærdetGiudici! ad Anna!Viscontislægtens sidste forbrydelseLa voilà!Silenzio ... MisteroKann er’s aushalten, so ist er Deutscher!O sancta justitia!Gott allein soll jetzt in dieser Sache entscheiden!Salamaleikum!Bøhmen i middelalderen og i folkelivetTais-toi, prêtre!I fængslet for intolerante ægtemændDer durch Verträge ich Herr, den Verträgen bin ich nun KnechtE si chiaman ministri del ciel!Kvinder som dommereMein schönes grosses Vogelhaus, es ist ganz nah von hierFor now I’m a Judge! (all: And a good Judge too!)Voldtog kongen fru Ingeborg?A rather susceptible ChancellorTo Pusjkin-operaerUno squarcio di vitaDommere på vildene veje, eller: Klæder skaber folkTu n’as pas la paroleE avanti a lui tremava tutta RomaTilgivelsen, den 337 år gamle sangerinde og den sårede ørnKan søløjtnant Pinkerton, US Navy, straffes for bigami?Saa er jeg Tamperret: Rector magnificus og ProfessoribusAls Morgengabe!Per questa bizzaria m’han cacciato all’inferno ... e così siaÆgteskab og skilsmisse à l’américaineDen blinde og entartete overdommerCzarens politi set i troldspejletPengemangel som den ultimative forbrydelseDen iturevne og sammenklistrede ægteskabskontraktEgo nominor Porcus.

Je m’appelle CochonJustitia lebt in grosser NotEneren knust af kollektivetDen retfærdige blandt folkeslagene og de to justitsmordDen bodfærdige morderUdfriet af inkvisitionens fængsel?Ét jeg véd, som aldrig dør: Dom over hver en DødDommeren i dansehallenDe seksten karmeliters martyriumIt is a far far better thing I do than I have ever doneNår nåde går for retRoo-it-too-it-too-it-too-it-too-it!Kan Djævlen tale sandhed?Dødsstraf, et amerikansk traumeDen homoseksuelle digter i justitsens vold

Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet. Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet.

Emner som økonomi, fuldmagt og afgivelse af kørekort kan give god tryghed for den demente og de pårørende at få talt om tidligt i sygdomsforløbet.