Jens Peter på kanten

Jens Peter på kanten
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771458473
Kategori:
Udgivet:
18. november 2014
Sprog:

Den forældreløse Jens Peter bor hos sin moster i en fattig hytte nær ved Bovbjerg Fyr på Jyllands vestkyst. Skæbnens uretfærdigheder har gjort ham bitter og trodsig, og han er godt på vej til for alvor at komme på kant med samfundet. Jens Peter og hans moster nærer ikke varme følelser for hinanden, men hans udvikling får en ny og heldigere retning da høfdebyggeriet bringer en ingeniør og ikke mindst hans unge kone til Bovbjerg. Tiden er omkring 1920, og vi følger Jens Peter fra han er syv til han er ti år - tre år som får afgørende betydning.

"Jens Peter på kanten" - udgivet af Kulturhus Bovbjerg Fyr - bygger på A. Chr. Westergaards "Et skumpelskud" (1926) samt virkelige og tænkte hændelser. Den er nyfortalt af forfatterdebutanterne Majken Ørnbøll og Karl Bencke for at gøre historien tilgængelig for børn og unge i det 21. århundrede.

Blandt illustrationerne er en række samtidige fotografier som skyldes Martin Ingemann Johansen, fortællingens - og virkelighedens - ingeniør på Bovbjerg. Fortællingen egner sig for børn fra 8-9 år samt voksne der ikke har glemt hvordan det var at være barn.

Zachariassen, Ingeborg. Indledning C. jag ska ge mig på bygget av en friggebod, men undrar hur jag enklast gör när jag placerar ut plintarna, och hur jag väger in dem och dylikt. Ejer -1753. Det kan ikke være tilfældigt, at Erwin Lauterbach bliver ved at dukke op i mine anmeldelser for tiden. maj 1960) er en tidligere fodbolddommer fra Danmark. Jag har just köpt en T2 -88 svart med. Matrikel nr. Bensin/diesel, manuell/automat, färger.

Generelt Eli Benneweis; Diana Benneweis; Nelly Jane Benneweis; Sonny og Manfred Benneweis Idag står en minnessten på Heden i centrala Göteborg som påminner om denna match.