På Sankt Hans

På Sankt Hans
Forfatter:
ISBN:
9788711623008
Udgivet:
20. januar 2017
Sprog:

Dagen er kommet, hvor Robert, der er indlagt på det psykiatriske hospital Sankt Hans, skal have besøg af sine forældre. Dorthea og Niels-Peter har rejst hele den lange vej fra Sønderjylland for at se deres søn. Men gensynet bliver alt andet end glædeligt."På Sankt Hans" er den selvstændige fortsættelse til radiospillet "Rejsen til Sankt Hans".Erling Jepsen (f. 1956) er en dansk forfatter og dramatiker. Erling Jepsen er født og opvokset i Sønderjylland.

Barndommen og egnens marsklandskaber er temaer i hans romaner og radio- og skuespil.

Han debuterede i 1977 med radiospillet "Kiks med kniv og gaffel" og som romanforfatter med bogen "Ingen grund til overdramatisering" i 1999. Erling Jepsen fik sit gennembrud med den delvist selvbiografiske roman "Kunsten at græde i kor", som blev filmatiseret i 2007.

Erling Jepsens bøger og radio- og skuespil er ofte præget af en underfundig og underspillet humor, selv når temaerne er alvorlige.

Han formår at udstille mennesket i al dets groteske, forstillede og absurde væren på en spidsfindig og næsten tilgivende måde, der sætter sine spor hos læseren. Ud over Kunsten at græde i kor er også romanen Frygtelig lykkelig fra 2004 blevet filmatiseret i 2008. Erling Jepsen er blevet hædret med flere priser og legater, blandt andet Jeanne og Henrik Nathansens Mindeledat i 1999, Danske Dramatikeres Forbunds Hæderspris i 2002 og den prestigefyldte Holberg Medaljen i 2004.

(Se også artikler, som begynder med Sankt Hans) Sankt Hans Kirke er en kirke i Sankt Hans Sogn i Odense Kommune. Du kan finde hele programmet for Ofelia Plads og få mere information. Denne artikkelen handler om midtsommerfesten sankthans. Gode traditioner er værd at holde fast ved. Du kan finde hele programmet for Ofelia Plads og få mere information. For hvis man kan det, er det jo ingen kunst. For alternative betydninger, se Sankt Hans. Sådan skrev Oehlenschläger 1803 i sit Sankt-Hansaften-Spil om den gamle folkeskik med at tage varsler af Sankt Hans-urten. På denne side finder du kontaktoplysninger til kirkerne i dit lokale sogn, samt andre nyttige informationer om sognet.