Filosofiske portrætter

Filosofiske portrætter
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788711948132
Udgivet:
17. april 2018
Sprog:

"Det filosofiske indslag i kulturdebatten er uundværligt, hvis ikke denne debat skal blive domineret af demagogiske frasemagere." Med blandt andre disse linjer fra forordet præsenterer teolog og filosof Peter Kemp tolv artikler om ældre og – især – nyere filosoffer, hvis arbejder har kaldt på samtidens interesse. Navne som Descartes, Bergson, Kierkegaard, Sartre, Mounier, Nietzsche, Marcuse, Habermas, Merleau-Ponty, Ricœur, Adorno m. fl. giver et fingerpeg om bogens spændvidde, og Peter Kemp går i dybden med emner som idéhistorie, eksistensfilosofi, oprørsfilosofi, sprogfilosofi og etik. Den danske teolog og filosof Peter Kemp (f. 1937) var fra 2001-2007 professor i filosofi ved Danmarks Pædagogiske Universitet, og fra 2007 har han været tilknyttet Aarhus Universitet som professor emeritus. Peter Kemp har, siden han blev lektor i filosofi ved Københavns Universitet i 1972, særligt beskæftiget sig med moderne fransk filosofi og har i høj grad bidraget til at introducere de franske filosoffer i Danmark. Han har desuden været filosofianmelder ved Politiken i årene fra 1971 til 1991.

Kunne du tænke dig at vide nøjagtig hvordan, hvilke materialer og hvilken rækkefølge jeg brugte mine pastel blyanter og pastelkridt på, at male Margrethe. Jernesalt er et tværfagligt og uafhængigt internet-organ for analyse og kritik af samfundsforhold, kultur, eksistens og religion ud fra en ny filosofi, der hedder. Et vigtigt talerør for den ny arbejderklasse bliver den økonomiske filosof Karl Marx. Grundlagt ud fra devisen; skal det gøres, lad det da blive gjort med kærlighed til bogen. Et vigtigt talerør for den ny arbejderklasse bliver den økonomiske filosof Karl Marx. Den italienske renæssance betegner den tidligste fase af Renæssancen, som var overgangsperioden mellem Middelalderen og Tidlig moderne tid (slutningen af 14. Danmarks Frie Forskningsfond finansierer fri forskning for godt 1 milliard kroner årligt. Den italienske renæssance betegner den tidligste fase af Renæssancen, som var overgangsperioden mellem Middelalderen og Tidlig moderne tid (slutningen af 14.

A. Den italienske renæssance betegner den tidligste fase af Renæssancen, som var overgangsperioden mellem Middelalderen og Tidlig moderne tid (slutningen af 14. Århus Rådhus, 1941, fredet 1994, tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og.