Holger Drachmann og de lyse nætter

Holger Drachmann og de lyse nætter
Forlag:
ISBN:
9788792888464
Kategori:
Udgivet:
30. oktober 2012
Sprog:

Holger Drachmann og de lyse nætter er en blanding af fiktion og biografi. Romanen handler om Holger Drachmann (1846-1908) og om hans store kærlighed til livet med alle dets glæder, sorger og skuffelser. Han var i det tidsrum den mest omtalte personlighed, idet han gik sine egne veje. Bogen er med til at give et indblik i de særtræk, som kendetegner mennesket Holger, og især hvordan hans romancer og forelskelser påvirkede ham og inspirerede ham til at føre pennen.

Vi følger ham på hans mange rejser i indland og udland, hvor mødet med folket, naturen og kærligheden, ja livets fryd og smerte, inspirerede ham til digtning, fortællinger og teaterstykker. Man fornemmer, hvordan tiden med dens politiske og sociale strømninger har påvirket og inspireret ham, da de små i samfundet ofte er indbefattet i hans poesi og digtning.En verdensmand i lyrikkens land, altid på farten, altid med en skitsebog, papir, pen og pensel på sig for at fastholde øjeblikkets stemning og intimitet. Hans ubændige gemyt førte til en omflakkende og urolig tilværelse, men efterlod værker af stor kulturel og litterær værdi.Holger Drachmann og de lyse nætter er en fri oversættelse af en tysk roman fra 1978 om den store danske digter. Dengang lød anmeldelserne blandt andet:De tørre historiske og litteraturhistoriske data er i en fyldig roman forvandlet til fængslende læsestof.Forfatteren holder sig i bogen nøje til de historiske kendsgerninger, men har forstået at levendegøre den Drachmann, som i dag er ved at gå i glemmebogen.Man fornemmer her en usædvanlig indfølingsevne og stor kærlighed til et afsnit i dansk litteratur …Harboe Kardels bog er noget enestående og et spændende eksperiment … Den fortjener at blive læst af mange – også herhjemme."

MAALØE Ole Urban. 3 af dennes 32 Raderinger dedicerede til Suhm (1747) er sign. 3 af dennes 32 Raderinger dedicerede til Suhm (1747) er sign. F. Struktur - 16 objekter - forarbejder til Peter Louis-Jensen. MAALØE Herman. Jul da jeg var lille Udgivet: 1993 Gyldendal, København 1993. MAALØE Herman.