I morgen er alt mørkt

I morgen er alt mørkt
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788779163263
Kategori:
Udgivet:
26. maj 2015
Sprog:

Pressemeddelelse: Realistisk skræmmende dystopi til de unge læsere bygger på anerkendt forskning. Brage er en helt almindelig ung fyr, som er håbløst forelsket i den uopnåelige Frida. Han og vennerne lever for så vidt et trygt og godt liv i olielandet Norge, afskærmet fra verdens ulykker og alskens vilde ondskab. Tror de. En dag kommer der efterretninger fra Japan om rasende horder af mennesker, såkaldt forrykte, som går løs på alt og alle. Galskaben skyldes parasitten MTG: Muteret Toxoplasma Gondii. Da smitten begynder at brede sig, skal det vise sig, at ikke kun Brages liv begynder at falde sammen, men også hele verden. Inden længe tvinges han til at træffe valg og udføre handlinger så grusomme, at han står over for også at miste sig selv. I morgen er alt mørkt. Brages historie er en voldsom, men på mange måder også skræmmende realistisk og meget velskrevet fortælling med klare paralleller til begivenheder i den virkelige verden, både i fortid og nutid. Inspirationen til bogen fik Sigbjørn Mostue, da han læste en forskningsartikel om en parasit, Toxoplasma gondii, som forskere mener at have afsløret kan manipulere vores psyke. Ved at forskanse sig i hjernen, kan den ændre vores personlighed. Forskningsresultatet har bl.a. været omtalt af den danske videnskabsjournalist Lone Frank i Morgenbladet i Norge og i DR2-programmet Viden Om. Lektørudtalelse: Bogen er første del i en trilogi.

Anden del i serien I morgen er alt mørkt. Marlens historie forventes at udkomme på dansk i efteråret 2015. Sigbjørn Mostue (f. 1969) er uddannet cand.phil. med hovedfag i idéhistorie, han har tidligere arbejdet som redaktør, men skriver nu på fuld tid. Kort om bogen: Skræmmende realistisk og dystopisk ungdomsroman for unge fra 13 år om en parasit, som spreder sig hastigt verden over og truer med at udslette menneskeheden. Beskrivelse: Brage er en helt almindelig teenager i Norge. En dag kommer der information om, at Japan er plaget af en farlig parasit, som får folk til at gå amok og slå hinanden ihjel. Smitten breder sig hastigt fra Asien til resten af verden, og Brage og hans familie må tage deres forholdsregler. Bogen er 1. del af en planlagt trilogi. Den norske forfatter Sigbjørn Mostue har på dansk udgivet Zombie-Bjarne og fantasyserien "Alfetegnet". Vurdering: Bogen er en ildevarslende, dystopisk undergangsroman, som godt kunne foregå i nær fremtid. Det er en uhyggelig realistisk skildring af, hvordan folk reagerer forskelligt i en krise-situation, og hvordan hele samfundet langsomt går i opløsning. Bogen har klare paralleller til virkelige begivenheder, som fx Ebola-epidemien. Bogen har gode personskildringer og er både snigende uhyggelig og fuld af nervepirrende spænding og action. Forsiden er meget dyster og fængende, med 3 af de smittede sammen med nogen af hovedpersonerne. Andre bøger om samme emne/genre: Der udgives mange bøger om zombier, ikke mindst i kølvandet på "The walking dead", men denne bog er mere uhyggelig end de fleste, fordi den virker ret realistisk. Beskrivelsen af hvordan mennesker i krise reagerer vidt forskelligt er også fint beskrevet i Prepper. Til bibliotekaren: Bogen vil have en bred målgruppe blandt unge og voksne - ikke mindst de teenagedrenge, som ikke frivilligt læser en bog.

Bearnaise-anmeldelser Fryser jeg Posted by MartinMon, November 10, 2014 14:28:23. Dit sted på nettet med erotiske historier. Polen har en strategisk vigtig beliggenhed i Europa og landets grænser er ændret konstant. Det regner udenfor, det er bælgravende mørkt Denne tåreformede landmassen ved Indias sørspiss har i de siste årene blitt omtalt som «landet som har alt». Byggesagen: 28-03-2018: Der er nu indgået forlig med BNS A/S om byggesagens afslutning. Hannibal bor i Hitlers Tyskland og er glad for kunst. Go' morgen Danmark Når far får en fødselsdepression (28. Sidste gang de blev flyttet var efter Anden Verdenskrig.