De toneangivende

De toneangivende
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788793209428
Kategori:
Udgivet:
10. november 2017
Sprog:

Vi er et sted i Nordafrika i begyndelsen af 1920’erne, i den fiktive mindre by Nahbès som ligger ved Middelhavet i et fransk protektorat.

I Nahbès møder vi Rania, en smuk ung enke, hvis elskede mand gav sit liv for Frankrig i skyttegravene i den store krig. Hun er datter af en tidligere minister, veluddannet og belæst, sympatiserer med oprørerne, og drømmer om en friere tilværelse. Til denne by kommer et amerikansk filmhold fra Hollywood for at optage en stumfilm om en ørkenkriger, og det sætter på alle måder byen på den anden ende. Amerikanerne indtager nærmest bogstaveligt Nahbés med deres frigjorte og moderne livsstil. Filmoptagelserne i ørkenen uden for byen og amerikanernes tilstedeværelse sætter blus under konflikterne mellem arabiske traditionelle embedsfolk, franske kolonister og unge selvstændighedshungrende nationalister, og vækker alle slags følelser fra begær til afsky. Bogen fik det franske akademis store romanpris i 2015. «En stor verdensroman der indkapsler en hel epokes begivenheder, fra det koloniserede Nordafrika til det besejrede Tyskland … Bogen fremmaner liv og skæbner med stor og letflydende sproglig rigdom, en vidunderlig roman.» – Le Monde

Zoo-1 kjeden har inngått avtaler med de største og mest seriøse leverandører i bransjen. Norske landskapsarkitekters forening (NLA) er fagorganisasjonen for norske landskapsarkitekter med godkjent utdanning. De fire store er et uttrykk som ble etablert av Gyldendal forlag til markedsføringen av dets fire forfattere Bjørnstjerne Bjørnson, Alexander Kielland, Jonas Lie. 30. An Open Source collection of Design Principles and methods Global Market data, charts and information. Reuters. Besøg os online og se de sidste nye trends og tendenser. Vi har fokus på kvalitet.

USD-renter er steget ud til 5-års løbetid, mens længere løbetider er faldet. Skjenkestua er et hyggelig og historisk lokale i Drammen som serverer tradisjonell norsk mat og drikke.