Den sorte død og andre fortællinger

Den sorte død og andre fortællinger
Forfatter:
ISBN:
9788711526644
Kategori:
Udgivet:
10. november 2016
Sprog:

Karen ånder lettet op, da hun når i sikkerhed i landsbykirkens våbenhus – og lige akkurat undslipper en ulvs skarpe tænder. Omkring hende er alle døde af pest…Men hør! Er her nogen? Lyder det skridt? Peder og hans lærer tager med kong Christian I på pilgrimsrejse til Italien – for kongen kan ikke latin. Rejseglæden vender dog, da Peder overhører en samtale…Krige, omvæltninger, pest og et nordisk rige, der strakte sig langt.

Middelalderen i Danmark var bestemt ikke en kedelig tid, som du vil opleve i de små historier i "Den sorte død og andre fortællinger".Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Bag størstedelen af serien "Fortæller fra ..." stod lærer og teolog Peter Falk Rønne (1889-1953) og Ada Hensel, forfatterpseudonymet for søstrene Caja Gudrun Orsi (f.1908) og Ulrikka Eleonora Nørgaard (f.1904), som gav fortællingerne deres historiske vingesus. Danmarkshistorien, verdenshistorien, myter og sagn blev her fortalt som skæbnefortællinger på få sider og smukt illustreret af den berømte tegner Oscar Knudsen (1898-1971), der for alvor brændte igennem med de cirkusplakater, han tegnede i 1940‘erne og 50‘erne.

Lidt om 'Den store Bastian' Fakta: Heinrich Hoffmann (1809-1894) skrev bogen i et stilehæfte år 1844. Krystal-nat. Berlinmuren falder først i 89. Hannibal bor i Hitlers Tyskland og er glad for kunst. Året, der gik. Han tegnede blæktegninger og digtede selv teksten til den. december 2013. Sprog: Nynorsk. Grib fremtiden : en introduktion til den fagre nye, digitale verden - til seniorer, som gerne vil forstå og kunne begå sig på de sociale medier - og styrke.