Der var engang et maleri ...

Der var engang et maleri ...
Forfatter:
ISBN:
9788792920799
Kategori:
Udgivet:
23. september 2012
Sprog:

Dette er en bog, der ikke skal læses, men som skal sanses og opleves, og hvor historier kan samskabes mellem voksne og børn eller blandt børn indbyrdes. Bogen indeholder billeder af 25 malerier, som med flotte farver og figurative elementer appellerer til både børn og voksne. Til hvert maleri er der på den modsatte side givet inspiration til dialog og historiefortælling på forskellige niveauer. Bogen introducerer endvidere børn til kunst på en anderledes og inspirerende måde. Det er en bog med dejlige billeder i alle regnbuens farver, som også kan nydes alene og inspirere til egne indre dialoger. Bogen er til alle, der har lyst til at fordybe sig, fortælle historier og lytte. Den er til børn og deres forældre, samt til pædagoger og lærere. Historier og kunst kender ingen grænser. 79 sider, farveillustreret. Om forfatterne: Bente Christensen er uddannet cand. pæd. pæd. og er billedkunstner. Bogen indeholder et potpourri af hendes malerier gennem de sidste 5 år. Hun underviser i pædagogik, æstetik og billedkunst og er i de senere år begyndt at bruge sine billeder i blandt andet vejledningssammenhænge og i forbindelse med forandringsprocesser i organisationer. Om sine billeder fortæller hun: "Jeg kalder mine malerier for dialogbilleder, fordi de bliver til i mødet mellem materialer, natur og beskuer. Det er min intention, at hvert maleri skal være en glad fortælling om hverdagens mangfoldigheder og være en appel til følelser og fantasi." Camilla Grann er uddannet socialrådgiver. Hun har gennem flere år arbejdet med børnefamilier i forskellige sammenhænge og har brugt billederne som afsæt til børnesamtaler og terapeutiske samtaler. Om billederne fortæller hun: "Jeg har erfaret, at børn hurtigt bliver optaget af billederne og gerne vil være med til at digte og fortælle.

Der er altid en følelse, en farve eller en opdigtet handling, som de kan identificere sig med og som kan danne grobund for den svære samtale.

Når man skaber noget sammen, bliver det nemmere at tale om det, der er svært."

10-03-2018 Kulturcafé på Hjørring Gymnasium I det gode vejr med let frost, klar blå himmel, forårssol og vindstille, var vejret næsten … Den nederlandske gullalderen var en epoke i Nederlands historie med økonomisk og kulturell blomstring som inntraff på 1600-tallet etter at republikken De syv forente provinsers republikk ble grunnlagt i 1581. Drengen Filip er meget syg, faktisk er han så syg, at han er taget ud af skolen og ligger derhjemme. Claude Monet (1840-1926), Nymphéas en fleur, malet ca. 1914-17. På de enkelte sider vil jeg beskrive mine forskellige interesser. 1914-17. ; Kelsey Grammer var i de to sidste sæsoner verdens bedst betalte sitcom-skuespiller med en fast løn på 1,6 millioner dollar per afsnit. april 2018.