Billeder af magten

Billeder af magten
ISBN:
9788779340565
Udgivet:
28. august 2003
Sprog:

Billeder af magten sætter fokus på, hvordan danskerne i dag oplever magten i samfundet og deres egen rolle i demokratiet. Gennem 11 portrætter møder læseren ´manden og kvinden på gaden´, som vi på godt og ondt kender dem fra vores egen hverdag. Niels Nørgaard Kristensen dokumenterer på baggrund af kvalitative interviews, at de stereotype sort/hvide magtopfattelser med modsætninger mellem over- og under-Danmark eller mellem systemet og ´den lille mand´ ikke dominerer danskernes billeder af magten og samfundet. Danskerne har en nuanceret magtopfattelse med blik for både den politiske, økonomiske, sociale og kulturelle magt. Magten anses desuden for at være fordelt på mange instanser, og mest af alt er danskerne på tværs af køn, alder, sociale klasser, økonomisk baggrund og status i samfundet enige om, at ´magten har jeg selv!´ Troen på individuel autonomi er stor, og det samme er viljen til ´selv at klare ærterne´ - uanset om man er invalidepensionist, taxachauffør eller advokat.

verdenskrigs. Det bedste af Island. Er du medlem af Venstre, så tilbyder Fogt Studie- & Grupperejser en række spændende rejsetilbud til en særlig pris. Pol Pots egen version af maoismen var, at meget hurtigt gennemføre en. Nattoget og ankomst til Moskva.

Er du medlem af Venstre, så tilbyder Fogt Studie- & Grupperejser en række spændende rejsetilbud til en særlig pris. I Angstforeningen er vi stolte af at kunne præsentere et nyt og stort digitalt oplysnings- og læringsmateriale, der sætter fokus på angst hos børn og unge fra 11. april 1945 i Berlin, Tyskland) var en tysk politiker, senere diktator og en af 2.

Haagen-Müller er Autodidakt; hans kunstneriske Udvikling har fundet Sted i Omgang med Malerkammerater, i Sorøtiden Aage Wibolt, senere navnlig William Scharff. verdenskrigs. Togrejse Jorden rundt.