Grønland

Grønland
ISBN:
9788779343764
Udgivet:
12. maj 2009
Sprog:

Set fra syd er Grønland et fascinerende sted. Under ekstreme artktiske forhold har mennesker formået at udvikle en kultur og et samfund, der har gjort overlevelse mulig med en simpel teknologi.

Livsformerne i Grønland har derfor været genstand for mange refleksioner inden for såvel religion som videnskab. En række af de vigtigste forskere, der i dag arbejder med Grønland, præsenterer her, hvad de betragter som det vigtigste værk - bog eller artikel, videnskabelig eller populær - om Grønland. Hver forfatter har valgt det værk, som vedkommende finder, har haft største betydning for Grønland, herunder for opfattelsen af Grønland i misisonen, administrationen, videnskaben eller offentligheden. Forskerne præsenterer det pågældende værk og forklarer dels dets vigtighed, dels den effekt, værket senere har fået. Det er der kommet en spændende række artikler ud af, hvor mange af de klassiske værker om Grønland analyseres. Værker af bl.a.

Hans Egede, Fridtjof Nansen og Knud Rasmussen

– Vi er utrolig spente på hvordan folk vil reagere på at vi har gjort om konseptet og alle oppskrifter til en vegansk versjon, sier daglig leder, Debby Lehmann. Nissebanden i Grønland er en julekalender der blev sendt på DR1 første gang i 1989. Grønland (grønl. Grønland inngikk i Norgesveldet i 1261. Støt vores arbejde, så vi kan hjælpe de ramte og deres pårørende. – Vi er utrolig spente på hvordan folk vil reagere på at vi har gjort om konseptet og alle oppskrifter til en vegansk versjon, sier daglig leder, Debby Lehmann. Inne i vår egen gymsal kan du spille shuffleboard, bordtennis og dart.

Geografisk hører den til Nord-Amerika, men politisk til Europa.