Forførerens dagbog

Forførerens dagbog
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788711940129
Udgivet:
17. april 2018
Sprog:

Søren Kierkegaards "Forførerens dagbog" er oprindeligt en del af værket "Enten – Eller" fra 1843, hvor den indgår som afslutning på bogens første del. Den unge, narcissistiske Johannes, skriver i en romanlignende dagbogs- og brevform om mødet med den skønne Cordelia, som han ved hjælp af intellekt og intriger gør til genstand for sin forførelseskunst. "Forførerens dagbog" bliver brugt som eksempel på den æstetiske livspraksis, som ifølge Kierkegaard står i modsætning til det etiske valg, og forskellen mellem æstetik og etik bliver på et højere plan gjort til forskellen på godt og ondt. Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.

Den danske teolog og filosof Søren Kierkegaard (1813-1855) er kendt verden over som ophavsmand til eksistentialismen og regnes som en af de vigtigste figurer i den danske guldalder. Han var fra 1840-41 forlovet med den ni år yngre Regine Olsen, og hun kom til at spille en stor rolle i og for det senere forfatterskab, som påbegyndtes i 1843 med "Enten – Eller". Kierkegaard skrev adskillige af sine værker under pseudonym – ikke fordi han ønskede at være anonym, men for på den måde at kunne lade forfatterskabets teologiske, filosofiske og psykologiske temaer spille dialektisk op mod hinanden.

Forløb om fantastisk litteratur med fokus på science fiction og fantasy. Kierkegaard regnes ofte som den største danske filosof og som fader til eksistentialismen.

Biografi och filosofi. mariahassing. november 1855) var en dansk teolog og filosof. Find det, du leder efter ved at søge via kategorierne i venstre side, eller søg efter emneord Jeg skal til at lave en dansk opgave hvor jeg bla. dk.

Biografi och filosofi. Her er hele den udvidede og opdaterede liste over 1001 bøger du skal læse før du dør (følg linket for min omtale af bogen) - inklusive danske titler. Find det, du leder efter ved at søge via kategorierne i venstre side, eller søg efter emneord Jeg skal til at lave en dansk opgave hvor jeg bla. Her er hele den udvidede og opdaterede liste over 1001 bøger du skal læse før du dør (følg linket for min omtale af bogen) - inklusive danske titler.