Den smukke risiko

Den smukke risiko
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771293708
Kategori:
Udgivet:
16. maj 2014
Sprog:

Gert Biesta er en af Europas mest betydningsfulde uddannelsestænkere. Derfor er det en fornøjelse, at Klim nu igen går i front med en oversættelse til dansk af Biestas seneste værk. Lene Tanggaard, professor i pædagogisk psykologi, Aalborg Universitet Biestas bog om det smukke ved uddannelsens risiko er et stærkt forsvar for det, han kalder uddannelsens svaghed. Svaghed er i denne sammenhæng ikke noget dårligt, men et udtryk for, at uddannelse nødvendigvis er forbundet med risici, åbenhed og ikke kan eller bør kontrolleres. Uddannelsens indbyggede svaghed kommer af, at mennesker ikke er programmerbare maskiner, men levende, handlende subjekter, og Biesta viser, hvordan den nødvendige svaghed desværre er truet af en række regimer i det moderne samfund, der handler om at forudsige og kontrollere. Lærere vil i bogen finde argumenter for, at dømmekraften er uomgængelig i det pædagogiske arbejde og aldrig kan reduceres til opskrifter. Og enhver læser vil finde fine og opbyggelige eksistentielle analyser af de skrøbelige og åbne menneskelige relationer og praksisser, som vi alle har til opgave at passe på. Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet Biesta er mere i overensstemmelse med det bedste i den danske dannelses- og uddannelsestænkning, end denne tænkning er i overensstemmelse med sig selv. Det er tankevækkende! Med ’Den smukke risiko’ kommer vi ind til kernen i det, som er meningen med og værdierne i de begyndelser, der hele tiden skabes på ny, når vi som mennesker arbejder med og for mennesker i undervisning og pædagogik.

Styrken ligger i at erkende svagheden i undervisningsrelationen som forudsætning for, at menneskelig dannelse kan finde sted. Bogen er et startskud for den nye begyndelse, som uddannelsestænkningen herhjemme har brug for, hvis den skal genvinde sin værdighed overfor måle- og modebølgers forsøg på ensretning af den menneskelige forstand. Jan Tønnesvang, professor i psykologi, Aarhus Universitet

SAFEMATE Folealarm er pålidelig og sikker i brug. Staudefrø. soloalbum, som udkommer i starten af 2018. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte drømmesymboler skal blot tages som et udtryk for, at dette er hvad der oftest forbindes med drømmesymbolerne. Vi har skabt Dating Service primært at indføre vestlige mænd til Ukraine brude, som er så populære ved deres skønhed og kvinders kvaliteter. Anbefales af førende stutterier - giv dit føl den bedste start på livet Det bliver ikke bedre - opskrift på den klassiske pariserbøf med et lille twist og i en virkelig lækker og nem version - få opskriften lige her Om den service, vi yder. Dieser Artikel behandelt die Bevölkerungswissenschaft – zur Untersuchung der Gesellschaftsstruktur siehe Sozialstrukturanalyse. uge. Stikkelsbærkiwi er et godt alternativ til rigtig kiwi, som ikke egner sig til danske haver.