Den andalusiske ven

Den andalusiske ven
ISBN:
9788740004885
Kategori:
Udgivet:
23. oktober 2012
Sprog:

Den andalusiske ven er første del i en planlagt spændingsserie på mindst tre romaner af Alexander Söderberg. Den handler om en helt almindelig kvinde – sygeplejerske og enlig mor – som indblandes i en grænseoverskridende og voldsom konflikt mellem to magtfulde forbrydersyndikater og en gruppe korrupte politifolk. I centrum for handlingen står en lille gruppe personer, som i lang tid har udnyttet deres højtstående stillinger i politiet til at afpresse kriminelle for penge. De har indstillet sigtet på den spanske gangster Hector Guzman, som de ved, afventer en stor pengetransaktion fra Colombia. Hector Guzman lever på overfladen et hæderligt liv i Stockholm og driver et lille bogforlag. Da romanen begynder, er der netop blusset en konflikt op mellem to internationale grupperinger – den tyske familien Hanke og den andalusiske familien Guzman. Konflikten medfører, at Hector havner på Danderuds sygehus, hvor Sophie Brinkman arbejder som sygeplejerske – og sympati opstår. Samtidigt har politiet overvåget Hector på sygehuset, og de opdager, at Sophie og Hector har indledt et slags forhold. På den måde bliver Sophie ved et tilfælde hvirvlet ind i et livsfarligt spil mellem de korrupte politifolk og de charmerende forbrydere. Den andalusiske ven er en page-turner med stor tiltrækningskraft. Söderberg er en sikker og troværdig fortæller, som giver sine hovedpersoner dybde og karakter. Romanen er foreløbigt solgt til 26 lande.

Den er bragt ved udgangen af hvert år. Boklistorna uppdateras kontinuerligt. Kvaliteten af forestillingerne i de danske cirkus var ligesom tidligere år høj. Den danske historiker Morten Møller har skrevet en grundig og afvejet bog, der ønsker at gøre op med den idealistiske mytedannelse omkring de cirka 500 danskere. Antal sider: [17] ark (heraf [16] foldede ark a [4] Indbinding: Løse ark.

december 2011. Böckerna är i gott antikvariskt skick och i oktavformat om inte annat anges. 27. 30. Den er bragt ved udgangen af hvert år. Året, der gik, er en fast rubrik på nyhedssiden.