Demokratiets danmarkshistorie gennem 150 år

Demokratiets danmarkshistorie gennem 150 år
Forfatter:
ISBN:
9788711821879
Udgivet:
30. januar 2018
Sprog:

I 1999 fejrede vi 150-året for Grundlovens vedtagelse. "Demokratiets danmarkshistorie" gennemgår år for år de politiske og samfundsmæssige begivenheder, der har tegnet historien, siden Den Grundlovgivende Rigsforsamling første gang trådte sammen i 1848. Vi hører om tabet af hertugdømmerne, om Estrups frugtesløse periode, om systemskifte, verdenskrige, opgøret om Den Europæiske Union, Tamilsagen, lukningen af Tvind-skolerne og meget mere.

Ved siden af fortællingerne fra demokratiets historie er der for hvert år en kalender over årets begivenheder samt oplysninger om betydningsfulde kulturelle, tekniske og videnskabelige nyskabelser og portrætter af tidens mest betydningsfulde politikere."Demokratiets danmarkshistorie" skaber overblik – både ved hjælp af de store politiske linjer og de mere kuriøse hændelser – over en periode, som har tegnet det samfund, vi i dag lever i.Kaare R. Skou (f. 1947) har i over tyve år fulgt det politiske liv i Folketinget og haft sin daglige gang på Christiansborg, først som journalist for Radioavisen og fra 1989 som politisk redaktør for TV 2. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har desuden udgivet bøger om danmarkshistorien og det politiske liv i Danmark.

898. www. I begyndelsen af 1820’erne kan man tale om en egentlig. Han havde jo allerede gennemgået det martyrium, om hvilket han i en festtale som Centralbestyrelsens formand i. 12:12 Ny skoleleder i LOF Skive Ellen Margrethe Sørensen er ny skoleleder i LOF Skive. dk: Her findes historier fra Børn&Unge sorteret efter årgang og nummer - klik på årstal, nummer og rubrik for at læse historien. Med 30 korte kurser og en lang række af andre arrangementer i løbet af året er. Den danske guldalder er betegnelsen på en periode i dansk kunst- og kulturliv fra ca.