I stedet for bare at skrige

I stedet for bare at skrige
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771412512
Kategori:
Udgivet:
3. november 2014
Sprog:

Andreas liv er omtrent som følger: Hun bor sammen med moren, hendes nye skvat af en mand og hans irriterende to drenge. Moren og storesøsteren Sandra har nærmest ikke talt med hinanden, siden Sandra blev gravid som bare 17-årig. På det nye gymnasium kender hun ikke et øje, før den overdrevent glade og pæne pige Molly af uransalige grunde tager hende under sine vinger. Faren ligger begravet på kirkegården og er vel mest af alt lettet over, at han fik kræft og døde, så han ikke behøver at svare på belemrende spørgsmål om hvorfor. Hvorfor han forsvandt og var borte i flere år og siden kom tilbage med Marshmallows og ikke så meget andet. En dag finder Andrea så et mystisk brev uden afsender i postkassen. Brevet er egentlig stilet til hendes mor, men Andrea kan ikke lade være med at åbne det. Det viser sig at være fra den mystiske person B E, der truer moren til at betale et stort beløb. I stedet for at vise moren brevet indvier hun Sandra og Molly i sagen, som de sammen forsøger at komme til bunds i. Det bliver en hektisk kamp mod tiden, og undervejs får Andrea også svar på sine mange spørgsmål om faren – svar, hun bestemt ikke havde ventet. I stedet for bare at skrige er en realistisk og næsten åndeløst spændende thriller med et stramt og overraskende plot. Dialogen er præget af bidske replikker i en grad, så sproget slår gnister, og man overrumples ofte af uventede humoristiske indfald.

Nilsson lader ikke læseren se gennem Andreas øjne alene; også en voksen kvindes perspektiv væves ind i fortællingen, hvilket ikke gør mystikken mindre. Elin Nilsson er svensk ungdomsbogsforfatter, født i 1986, og I stedet for bare at skrige er hendes debutroman. Hun bor i Malmø, hvor hun studerer svensk og svensk som andetsprog, har studiejob i en boghandel og er vejleder på en skrivelinje. Hun er desuden tidligere elitesvømmer. Et familiedrama, som bl.a. kan lede tankerne hen på Lars Noréns dramaer ….

Svenske Dagbladet Tonen er humoristisk og charmerende … Dagens Nyheter

Og han havde bundet mig så jeg ikke kunne gå ret. Og får det dig ofte til at overspise. Han trak den skinnende pik ud af hendes endetarm og med et fast tag i hendes hår kneppede han Signe brutalt i munden. Jeg var nøgen, sulten, tørstig. Hun måtte slikke alle sine egne røvsafter i sig Omsigts casesamling består af tænkevækkende arbejdssituationer fra danske velfærdsinstitutioner. nu mangler jeres undertegnede bare lige at …. Har du uro i kroppen. GLADSAXE - HVIDOVRE 2-0 (3 Semifinale kamp) Så blev det alligevel en god weekend. Line Baun Danielsen blogger om job, karriere, børn, mænd, kærester, veninder, penge, politik, skønhed, livsstil, sex og meget mere.