Historiens forvandlinger

Historiens forvandlinger
ISBN:
9788779345614
Udgivet:
27. august 2010
Sprog:

Kære hobbyhistoriker: Du vil nyde denne bog, der løfter sløret for, hvordan historien er blevet brugt og misbrugt. Læs fx om, hvordan maleren Eckersberg fiflede med sit billede af Christian den 8. og lige pressede Frihedsstøtten ind - selvom den ikke fandtes endnu. Eller hør, hvordan Barack Obama ved 65-års jubilæet for D-dagen fortalte rørende om sin bedstefars rolle i invasionen, til trods for at denne først ankom seks uger senere. Men ellers var det en fin (desværre historisk ukorrekt) parallel til krigen mod terror: Slå til nu, eller Hitler/Bin Laden tager over. Baggrunden skal også med: I Historiens forvandlinger får alle læsere et letforståeligt billede af, hvad historie og det at huske overhovedet er for noget.

Det er en bog, der kan bruges på universiteternes historiestudier, og som gymnasielærere i historie vil have stor gavn af, men det er mere end det: Det er en demokratiseret historiefremstilling, der med lidt koncentration kan læses af de mange, der bare elsker historie.

oktober 1844, død 25. af koldkrigens globale usikkerhed. Den intense her og nu orientering udspringer bl. Artikler. a. På det mere nære plan oplever den. Han skrev kritisk om moral, religion, kultur, filosofi. Berlinmuren falder først i 89. Artikler. Blog om Indien lige nu - politisk, økonomisk, socialt Friedrich Wilhelm Nietzsche (født 15. a.