Den alvorlige samtale

Den alvorlige samtale
Forlag:
ISBN:
9788762815919
Kategori:
Udgivet:
3. august 2015
Sprog:

Hvad er narrativ medicin? Narrativ betyder fortælling, og narrativ medicin beskæftiger sig med fortællingens indflydelse på patientens fornemmelse af mestring. Hvad sker der i mødet mellem patient og behandler, og hvordan kan beskeden om alvorlig sygdom formidles og opfattes? Bogens indhold Cand.

mag. og socialantropolog ph.

d. Merete Demant Jakobsen har gennem en længere periode observeret og interviewet kræftpatienter og deres læger for at belyse den alvorlige samtale mellem patient, behandler og pårørende. Med henvisning til teorier om selvet og narrativ medicin inviteres læseren med ind i samtalens maskinrum. Dertil kommer eksempler på skønlitteratur, der kan udvide forståelsen af patientrollen. Hvem kan have glæde af bogen? Den alvorlige samtale har relevans for sundhedsprofessionelle såvel som antropologer og psykologer med sundhedsområdet som interessefelt.

Mest af alt det bureaukrati, der er vokset frem gennem de sidste årtier. 2 minutter at besvare. Undersøgelsen består af 5 korte spørgsmål og tager ca.

Undersøgelsen består af 5 korte spørgsmål og tager ca. Se den fulde liste over forhandlere her. Våre dyktige og empatiske psykologer kan hjelpe deg. Fremtidens sundhed er om sygdomsforebyggelse, diagnosticering, behandlingsmetoder, psykiske lidelser og gode råd til at finde livskvaliteten trods sygdom. Center for Selvmordsforskning vil bede dig deltage i en brugerundersøgelse af vores hjemmeside. Samme personer rammes som regel også af alvorlige depressioner, men symptomer på depression kan også forekomme i maniske perioder. Undersøgelsen består af 5 korte spørgsmål og tager ca. juni 1491, død 28.