Oprøret paa Dansborg

Oprøret paa Dansborg
Forfatter:
ISBN:
9788711498484
Udgivet:
6. marts 2018
Sprog:

Den danske præst Jacob Worm nød at provokere og udgive sine smædeskrifter, der særligt var rettet mod den magtfulde kansler Peder Griffenfeldt.

Det får konsekvenser, da Worm arresteres og dømmes til en grusom død ved halshugning og partering.Men lige før dommen skal udføres, bliver den omstødt til livsvarig forvisning til den danske koloni Trankebar, og Worm må tage en smertefuld afsked med sin familie. Det nye land er langt fra Danmark i alle henseender. Der går ikke længe, før Jacob Worm kommer ud for både spændende og dramatiske oplevelser, og det er disse, som danner omdrejningspunktet for fortællingen om "Oprøret på Dansborg".Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.Den danske forfatter Erik Volmer Jensen (1912-1993) fik sin litterære bogdebut i 1941 med værket "I junglens dyb", der blev udgivet under pseudonymet Martin South. Han udgav herefter et væld af spændende bøger, der ofte er hensat til fjerne egne og tider. Erik Volmer Jensen har blandt andet udgivet titlerne "Den sorte død" (1943), "Det blodige kup" (1943) og "Det lyner over Kattegat" (1942). Flere af bøgerne blev udgivet under forskellige pseudonymer.

Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold. Betegnelsen 'danske besiddelser' indebærer, at der er tale om områder, hvis tilhørsforhold til Danmark og danskere ikke er givet ved de befolkningsmæssige forhold.