Tidens kløft

Tidens kløft
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788771465181
Udgivet:
3. juni 2016
Sprog:

London. England. I finanskrisens kølvand. Den ukuelige og magtfulde investeringsrådgiver Leo er overbevist om, at hans gravide kone, MiMi, bedrager ham med hans barndomsven, Xeno, og at det ufødte barn ikke er hans. Da pigen Perdita kommer til verden, får Leo i blindt raseri og sygelig jalousi sin nyfødte datter sendt væk over Atlanten. Her bliver hun fundet af barpianisten Shep og vokser op hos ham i de amerikanske sydstater. New Bohemia. Amerika. Sytten år senere. Perdita er ved at forelske sig i en ung mand, men der er meget, de ikke ved om hinanden og sig selv. Sammen sætter de sig for at løse mysteriet om Perditas oprindelse og læge gamle sår. Men kan det, man én gang har tabt, vindes tilbage, og kan tilgivelse bygge bro over tidens kløft? TIDENS KLØFT, Jeanette Wintersons version af William Shakespeares Vintereventyret , er en fortælling om jalousiens altopslugende magt og den dybe længsel efter at råde bod på fortidens fejltrin. VINTEREVENTYRET, Shakespeares sene skuespil om tid og tilgivelse, fornyes og aktualiseres mesterligt af britiske Jeanette Winterson. Finalen er ligefrem genial.

(…) Den prisbelønnede forfatter gør det mesterligt. (…) Winterston smadrer simpelthen igennem sin egen prosa og tvinger læseren med ind på papiret. Psykologisk indsigtsfuldt. Brutalt. Men samtidig genialt. Lidt ligesom Shakespeare. Weekendavisen Det ambitiøse projekt med moderne genskrivninger af Shakespeare-dramaer kunne næsten ikke indledes bedre. Jeanette Winterson løser opgaven til UG. Jyllandsposten, 6 ud af 6 stjerner ★ ★ ★ ★ ★★ Men romanen lader sig læse for sig selv.

For sådan er det jo gerne med god litteratur: Universelle temaer draperet i tidens klæder. Berlingske, 5 stjerner ★ ★ ★ ★★ "Der er smæk på: Drama, svigt, håb, åh, så meget kompliceret kærlighed og pyh, lidt humor. Der er i det hele taget, som i de fleste af geniets fortællinger, alt, hvad der er at finde i livet – og så er den lige skruet op til maks! Hvis Shakespeare normalt og umiddelbart ikke er dig, så er denne bog (og hele Modtryks serie af opdaterede Shakespeare-værker) ideel, fordi du får historien uden alle versefødderne. Det stråler ud af siderne, hvor meget forfatteren har hygget sig." Magasinet Liv, 6 ud af 6 stjerner ★ ★ ★ ★ ★ ★ "Værket fremstår på én gang ubesværet og grundigt gennemtænkt, og det får de varmeste anbefalinger fra undertegnede, uanset om man er ekspert i Shakespeare eller ej, da det i begge tilfælde vil være en fornøjelse at læse Wintersons roman." Littuna.nu "En indtagende, tankevækkende, morsom og meget læseværdig udgave af Shakespeares skuespil Vintereventyret." Litteratursiden.dk "Winterson tryllebandt mig med den moderne fortolkning, hvor man drager fra London til de amerikanske sydstater og tilbage igen. "Tidens Kløft" er barsk, sjov, rørende og fantastisk godt skrevet." Bogens univers

Det Byzantinske Rige, også kendt som Det Østromerske Kejserdømme, Østromerske Rige eller det Græske Kejserdømme o. Hvorfor er min teenager så uansvarlig, uempatisk og et rodehovede uden overblik. En drøm skal senke sig over det usleste leie.

Teksten er fremstillet i 1888 og er redigeret i 1912. En drøm skal senke sig over det usleste leie. l. Den tolkning og symbolik der tillægges de enkelte. Find alle ord med T og vind i Wordfeud og Scrabble. 70er staten i modvind Mellemlagsstaten kan i 60erne etablere sig stort set uden indsigelser fra andre end et par forkølede. Det Lille Teater spiller teater for børn mellem 2 – 10 år og deres voksne, og vi bestræber os på at præsentere børn for forestillinger af.