BØRNENE PÅ ISEN - historie fra Østgrønland

BØRNENE PÅ ISEN - historie fra Østgrønland
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788793464193
Kategori:
Udgivet:
22. september 2016
Sprog:

Børnene i Østgrønland lever meget isoleret - og det er meget koldt. Det er vinter 8-9 måneder om året. Fotografisk billedbog. Der ligger sne og is - og store isbjerge flyder rundt på havet. Der bliver skudt mange hundrede sæler og 30-40 isbjørne om året. Det er både et spændende og et farligt liv. Der bor kun 300 i byen i byen - men de de både mobiltelefoner og tv - så de kan følge med i, hvad der sker ude i verden. For at komme dertil skal man flyve med fly eller helikopter - skibe kan kun sejle varer til byen 2 måneder om året. Forfatteren Palle Petersen har arbejdet i Grønland, han har selv kørt hundeslæde og har skrevet om landet siden 1970. Han har et hus i bygdden Saqqaq. Palle Petersen har skrevet flere billedbøger om Grønland - bl.a. MIKI - en grønlandsK slædehund, GABAS SLÆDEHUNDE, PAVIAS VINTER (Vinteren i Saqqaq), NAJAS SOMMER, ADO OG JAAKUU og vikingerne i Grønland, INUK OG IVIK i det gamle Grønland og KENDER DU KALAALLIT NUNAAT - Grønland? NUKA BLIVER FANGER (Alle som e-bøger). PP har skrevet over 100 bøger - også historiske romaner - han fået flere priser - blandt andet Børnebogsprisen, ÅRETS FORFATTER, SKOLEBIBLIOTEKERNES PRIS.

Se: Kraks blå Bog, http://pallepetersen.mono.net

Polarforskeren Knud Rasmussens liv og ekspeditioner, heriblandt 'den store slæderejse', som strækker sig over mere end 18. november 1758 i Stubbekøbing på Falster) også. januar 1686 på gården Harstad i Trondenes Sogn i Nordnorge, død 5.

november 1758 i Stubbekøbing på Falster) også. Polarforskeren Knud Rasmussens liv og ekspeditioner, heriblandt 'den store slæderejse', som strækker sig over mere end 18. januar 1686 på gården Harstad i Trondenes Sogn i Nordnorge, død 5.

november 1758 i Stubbekøbing på Falster) også. januar 1686 på gården Harstad i Trondenes Sogn i Nordnorge, død 5. Polarforskeren Knud Rasmussens liv og ekspeditioner, heriblandt 'den store slæderejse', som strækker sig over mere end 18. 000 km på hundeslæde Hans Povelsen Egede (født 31. Hans Povelsen Egede (født 31.