En særlig opgave

En særlig opgave
ISBN:
9788711861417
Kategori:
Udgivet:
26. september 2017
Sprog:

"Dagen efter blev Nr. 4 paa den hemmelige Admiralstabs Kontor uddannet til at skrive med usynligt Blæk og med Vandskrift. Depechen med den usynlige Skrift skulde skrives paa langs af Papiret, men paa tværs skulde der skrives et almindeligt Brev, som han skulde sende til en Dækadresse: Niels Ljungberg, Vest Margaretgatan 29, Stockholm.

- Han fik dernæst indsyet Kemikalier til Fremstilling af usynligt Blæk i Frakkeforet, og til Opholdet i Norge blev han udstyret med en engelsk Søfartsbog, underskrevet af det britiske Generalkonsulat i Antwerpen og lydende paa Navnet Fritz Jessen."Sådan skriver en af de op mod 30.000 sønderjyder, der deltog i 1. verdenskrig på tysk side. Sønderjylland havde været tysk siden nederlaget i 1864, og det betød, at de unge danske mænd i regionen blev indrulleret i kejserens hær. 6.000 af dem mistede livet for en sag, der ikke var deres.Foreningen af dansksindede sønderjydske Krigsdeltagere 1914-18 (DSK) samlede i perioden 1941-1972 vidnesbyrd fra disse unge mænd. Det blev til mere end 600 både dramatiske og hjerteskærende historier fra fronten. Denne udgivelse rummer en af de beretninger, der blev trykt i DSK‘s årbog fra 1948.

Samtlige beretninger fra årbøgerne er udgivet som e-bøger under serienavnet "Øjenvidner 1914-1918". Bogen er skrevet med samtidens retskrivning.

11. da en sådan åbning af en særlig kontantkonto efter.

Tømrermester Keld Hermann og tømrersvend Arne Holst med en anden specialopgave, firmaet netop har leveret: 14 vinduer til Assens Kirke, hvert vindue har sin egen. Jeg er en af de få i repræsentantskabet under 40 år. Motorstyrelsen har en særlig opgave i at tilpasse sin indsats til udviklingen inden for dens område,. Byggeriet spiller sammen med den unikke natur, og det afspejler sig i valget af materialer. januar i år efter en beslutning i Folketinget. Afrapportering en central opgave Ombudsmandens Skattekontor åbnede den 1.

Jeg er bare ked af jeg først har fundet dem nu til min afsluttende opgave, de kunne have været en stor hjælp de. Skoleleder vil.