Anden afhandling om styreformen

Anden afhandling om styreformen
Forfatter:
ISBN:
9788790030520
Kategori:
Udgivet:
2. februar 2007
Sprog:

Anden afhandling om styreformen er oversat fra engelsk efter The Second Treatise of Government (1690) og er, som titlen angiver, den anden af i øvrigt to afhandlinger om det borgerstyre, der sætter den demokratiske stat og politik. Den engelske filosof John Locke (1632-1704), der er kendt for sin stringente empirisme på det erkendelsesteoretiske felt, begik med sit politisk-filosofiske hovedskrift det værk, som mere end noget andet lagde grunden til det moderne demokrati og dets principper om ejendomsret, retfærdighed, frihed, lighed og magtens tredeling. Det engelske parlament, den amerikanske uafhængighedserklæring, den franske revolutions menneskerettighedserklæring osv. osv.

står i dyb gæld til den liberale, pragmatiske og individbaserede tænkning over "borgerstyrets sande oprindelse, rækkevidde og formål" (afhandlingens undertitel), som John Locke lagde frem. Værket er oversat af Niels Henningsen, der også står for den meget kyndige og informationsrige indledning. - "En guldgrube af fundamentale problemstillinger og det sted, hvor vi for første gang kan læse de berømte ord: "Folket skal dømme" - The people shall be judge!" skrev Peter Wivel i Weekendavisen. Omslag ved Hovedkvarteret.

Anden Afhandling Om Styreformen bog: – Et essay om borgerstyrets sande oprindelse, rækkevidde og formålAnden afhandling om styreformen er oversat fra. august 2013.

d. januar 2018. com. På dansk. I stedet for inddatering i felt 505 er det muligt at maskingenerere visse simple noter om form ud. Anden afhandling om styreformen er oversat fra engelsk efter The Second Treatise of Government (1690) og er, som titlen angiver, den anden af. Selv om der er fundet 19 tilfælde af genbrug af tekst i en ph.

Klassisk musik, gerne Buxtehude og Bach. Læs mere om regler for kommentarer her.