Erindring og identitet

Erindring og identitet
Forfatter:
Forlag:
ISBN:
9788785213914
Kategori:
Udgivet:
18. april 2011
Sprog:

Pave Johannes Paul II (Karol Józef Wojtyła, 1920-2005, pave fra 1978) var et menneske, der bar mærkerne af det 20. århundredes dramatiske begivenheder på legeme og sjæl: nazismen, kommunismen og terrorismen. I denne bog, der bygger på en række samtaler omkring årtusindskiftet, skænker han os sit åndelige testamente. I ligefremme og personlige betragtninger reflekterer han over eviggyldige spørgsmål som ondskabens mysterium, frihedens gave og Guds barmhjertighed som det sidste, afgørende ord, men også over betydningen af Polens og hele Europas identitet i lyset af Evangeliet og den nyere historie. Bogen var Johannes Paul II's sidste værk, der udkom kort før hans død i 2005. Den udgives nu på dansk i anledning af hans saligkåring i den 1.

maj 2011 i Rom. I denanledning er den blevet forøget med et forord af biskop Czeslaw Kozon, der flere gange har mødt Johannes Paul II, og et efterskrift af Torben Riis samt et tillæg af farvefotos fra pontifikatet.

9 års søvn Novellen handler om hvor galt det kan gå når en ikke hører på hva folk sier. 9 års søvn Novellen handler om hvor galt det kan gå når en ikke hører på hva folk sier. Man henger seg opp i næringsstoffer, vitenskapelige studier og ulike kostråd. Er i både Danmark og USA kendt som Hulk.

15.

” Med konflikten i Ukraine og Ruslands annektering af Krim-halvøen har spørgsmålet om den uforudsigelige nabo, Rusland, igen vil rette … Her oppe i vårt lille land, Norge, raser debattene om hva som er sunn mat. For det første er der forskellige definitioner på begrebet kultur, der både kan anvendes som gruppebetegnelse og som identificeringsbetegnelse. Og angeren er ikke til å holde ut.