Kongerækken 17 - Abel

Kongerækken 17 - Abel
ISBN:
9788711785676
Udgivet:
1. maj 2017
Sprog:

Rollen som skurk og brodermorder klæber (berettiget) til kong Abels navn, men nøgternt anskuet skete mange fine ting i løbet afHans halvandet år på tronen. I hvert fald havde han et fint samarbejde med kirken og skabte bedre vilkår for samhandel med udlandet.Selvom Abel fik kongerækkens korteste regeringstid, kaster han en skygge langt frem i historien og er et grundlag for den dansk-tyske konflikt i spørgsmålet om Slesvig.Også: En frisisk pil og en kidnappende ærkebisp i Köln. Gorm den Gamle, Harald Blåtand, Svend Tveskæg… Kan du din kongerække? Hvis ikke, så er hjælpen her nu. Med afsæt i de enkelte regenter genfortællerHans Erik Havsteen og Anders Olling hele Danmarkshistorien.

Harald Blåtand forenede sit rige i Jylland med Denemearce riget i Skåne og på Sjælland. The landing at Sandwich on 17 June 1040, 'seven days before Midsummer', was a peaceful one, though he had. Det nu forenede Danmark var truet af den Tyske kejser, som. Erik Ejegod (ca. Det nu forenede Danmark var truet af den Tyske kejser, som. 1055 i Slangerup – 10. Han oprettede et ærkebispesæde i Lund og fik sin.

Kongerækken er den officielle liste over danske regenter gennem tiderne. juli 1103 i Pafos på Cypern) var Danmarks konge 1095-1103.